Hirdetés
Magyarország

A második félidő védekezésével hozta a Sopron a megyei rangadót:

:

Hirdetés

A Sopron Basket az 5. forduló rangadóján 59-53-as győzelmet aratott az UNI Győr – MÉLY-ÚT otthonában.

A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a pontgazdag nyitány hajrájában fokozatosan győri fölény rajzolódott ki. Háromszor is eredményes volt távolról a hazai oldal. Végül éppen Czank triplája alakította ki a 25-18-as eredményt 10 perc játék után. A hazaiaknak 13 mezőnykísérletből 9 sikeres volt az első szakaszban. A második negyed első három percében mindössze egy találatot rögzíthettünk, majd Dul újabb triplája után 28-20-as előnyre tett szert a Győr. A Sopron a félidőig 10 pontig jutó January villanásaival igyekezett kapaszkodni, de amikor a nagyszünethez érkezve már az ötödik győri hármast jegyeztük fel, 39-30-ra szakadt el a házigazda.

Elsősorban a dobóformát tekintve mutatkozott nagy különbség. Amíg a hazaiaknál 25-ből 15 sikeres lett a mezőnykísérleteket tekintve, addig soproni oldalon 29-ből 10. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik negyedben milyen irányban indulnak el a csapatok. A válasz már az első percekben megérkezett. Védekezésben, koncentrációban azt a kiemelkedő szintű kontrollált játékot láthattuk a Soprontól, mint szerdán Franciaországban. Erre nem volt válasza a Győrnek, akik nem tudtak könnyű pontokat szerezni. Sőt, sokáig betalálni sem. A Sopron 15-0-s futással hagyta állva megyei riválisát. Amikor 44-39-nél Milos Pavlovic időkérése megállította a játékot, akkor a hazaiaknál három perc alatt 5 eladott labda és 5 kihagyott mezőnydobás volt a mérleg.

Gáspár Dávid tanítványai a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek a harmadik negyed első felében. A másodikban már valamivel kiegyenlítettebb játékot láthattunk, de Briann Janury klasszisa igazán itt mutatkozott meg. Egymaga 7 pontot és 3 szerzett labdát mutatott fel a harmadik etapban. Az utolsó 10 percnek 46-44-es soproni vezetésről vágtak neki a felek. Az utolsó 10 percet Határ, Brooks és January találataival 9-0-val indította Sopron és ez a széria el is döntötte a rangadót. Ők hárman összesen 43 pontot szereztek ezen a délutánon. Az utolsó perceket nagyon profin és higgadtan hozta le a Sopron, amire építve megérdemelt győzelmet aratott. A Győr nem adta fel, voltak is labdaszerzései, egy-egy villanása, de összességében hazai győzelmi esélyek nem mutatkoztak.

Eredmény

UNI Győr – MÉLY-ÚT – Sopron Basket 53-59 (25-18, 14-12, 5-16, 9-13)

Legjobb dobók

UNI Győr – MÉLY-ÚT: Zofia Hruscakova 21/6, Sandra Ygueravide 11/3, Dul Panka 8/6.

Sopron Basket: Briann January 20/6, Jelena Brooks 13, Határ Bernadett 10.

Statisztika

Hirdetés