Hirdetés
Magyarország

A második félidőt kézben tartva nyert a DVTK a TFSE otthonában

TFSE-MTK - DVTK-Hun-Therm 53-79 (13-15, 19-11, 10-27, 11-26)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 4. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Papp Péter, Nyilas István, Rácz Zsolt Róbert (Farkas János)

TFSE-MTK: Hillsman 19, Theodoreán 1, Hegedűs 6, Marshall 13, Dúl T. 3. Csere: Szeitl, Turi., Burján 4, Király, Dúl P. 7.

DVTK-Hun-Therm: Green 13, Kányasi 12/6, Aho N. 4, Bacsó 2, Jovanovic 13/9. Csere: Aho T., Guirantes 14, Vég-Dudás, Kiss 6, Oláh, Bernáth 15/9.

Hirdetés

A bajnokság 4. fordulójában a DVTK-Hun-Therm 79-53-as sikert aratott a TFSE-MTK otthonában.

A mérkőzés elején a TFSE-MTK ragadta magához a kezdeményezést. Három és fél perc alatt Khaalia Hillsman és Dúl Terka találataival 7-0-ra lépett el a hazai együttes. A DVTK első találatát Bacsó Zsófia szerezte, majd Kányási Veronika öt pontjával kezdte meg a felzárkózást Völgyi Péter együttese. Kiss Angelika és Bernáth Réka duplájával 11-11-nél egyenlített a DVTK. Nem sokkal később pedig a vezetést is átvette. Az első szakasz végén a világbajnokságon remeklő Arella Guirantes is megszerezte első pontjait. 10 perc után 15-13-ra ment a DVTK. A második negyedet is Arella Guirantes vezette fel, majd Bernáth Réka alakította 19-13-ra az eredményt.

A TFSE-MTK nagyot küzdött és egy pillanatra nem adta fel.  A félidőig 15 pontig jutó Khaalia Hillsman vezetésével egy 8-0-s futást mutattak be Magyar Bianka tanítványai és ezzel 21-19-re fordítottak. Milica Jovanovic duplájával még egyenlített a DVTK. Nagy fordulatokat láttunk. Előbb Burján Laura és Hegedűs Janka 25-21-re alakította az eredményt, majd innen 26-25-re ismét fordítottak a vendégek. A félidő utolsó két perce viszont a házigazdának sikerült jobban. Egészen pontosan 7-0-s hazai sorozatot rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Ebből Dúl Panka egymaga 6 pontot szerzett. Az első 20 percet pedig Khaalia Hillsman büntetője zárta. A harmadik negyed elején az ekkor már 8. pontját szerző Arella Guirantes faragott a DVTK hátrányából, majd Cheridene Green vette át a főszerepet. Eközben hazai oldalon Ty Marshall villant meg támadásban.

A harmadik negyedből négy perc telt el, amikor Cheridene Green büntetői után 39-38-nál átvette a vezetést a DVTK. A TFSE-MTK közel négy percig nem talált be és ez idő alatt 46-38-ra lépett el a DVTK. Ez összességében már 11-0-s futás volt. Triplák terén is erősítettek a vendégek, amíg az első félidőben összesen kétszer voltak eredményesek. Addig itt hat perc alatt megduplázták hárompontosaik számát. Milica Jovanovic és Bernáth Réka jeleskedett ebben. Theodoreán Alexandra büntetője törte meg a TFSE kosárcsendjét, de ezt követően Aho Nina először növelte 10 pont fölé a differenciát. Ez pedig a negyed végéig már nem változott.

Az utolsó 10 percnek 53-42-ről vágtak neki a csapatok. Aho Nina és Kiss Angelika növelte a különbséget, majd jött Bernáth Réka öt pontja. A TFSE-től egyedül Khaalia Hillsman talált be az első négy percben. 62-45 után Ty Marshall törte meg a hazai kosárcsendet. Összességében azonban a DVTK uralta a találkozót. A második félidőben a 32 mezőnykísérletéből 19 sikeres lett. Az utolsó három percbe érve Kányási Veronika triplája után 71-51-nél már 20 pont választotta el feleket. Ezt követően pedig még egy 8-2-es futással zárta le a meccset az Euroliga selejtezőre készülő DVTK, így alakult ki a 79-53-as végeredmény.

Hirdetés