Hirdetés
USA

A második felvonás jön a WNBA fináléjában:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra rendezik a WNBA döntőjének második mérkőzését. A Washington Mystics fogadja a Connecticut Sun alakulatát. Shatori Walker-Kimbrough csapata 2-0-ra növelheti az előnyét.

Fotó: WNBA

Az első mérkőzésen a Washington Mystics 95-86-ra verte a Connecticut Sun-t. Az első negyedben kialakult különbség határozta meg az összecsapást. A Sun a harmadik etap 17 pontos hátrányából is visszajött látótávolságba, amire mindenképpen építhet a második találkozón. Érdekes meccset láthattunk, mely kifejezetten szórakoztató játékot hozott. A Mystics 54%-os mezőnymutatója és 10 triplája látványos támadás-befejezések eredményeként jött össze. Közel tökéletes gépezetként működött a bajnoki cím legnagyobb esélyese.

A Sun sem lehet azonban csalódott. A védekezésüket ezúttal nem díjazták a játákvezetők. A 21 fault sok és nem tudták megjátszani annyit Jonquel Jones-t, amennyit szerették volna. Ugyanakkor támadásban nagyrészt összejöhetett, amit elterveztek. Curt Miller vezetőedző a tranzíciós játék hatékonyabb kivitelezését fogalmazta meg célként a második meccsre. Ha vannak szerzett labdáik abból rendre pontokat kell elérniük, hogy legyen esélyük.

Amíg washingtoni oldalon Ariel Atkins személyében volt egy előlépő játékos, aki váratlan extrát hozott, addig a Sun nem talált ilyen klasszist. Courtney Williams 26, Alyssa Thomas pedig 20 pontot szerzett. Érdekesség, hogy Williams bedobott 9-ből 6 triplát, a többiek pedig összesen 14-ből 3-t. Óriási a tét, hiszen lélektani szempontból vízválasztó a 2-2-1-es rendszer miatt ez a találkozó. A Mystics-nek a 2-0 hatalmas esélyt adna a végső győzelemre a három sikerig tartó párharcban. A Sun pedig 1-1-ről nagy reményekkel léphetne pályára hazai környezetben. A legerősebb a mezőnyben a hazai pályájuk, ráadásul ott már kétszer verték idén a Washingtont.

Hirdetés