Hirdetés
Archivum

A második felvonás jön az elõdöntõ párharcokban:

:

Hirdetés

Szerdán immár a második mérkõzések következnek a bajnoki elõdöntõ párharcokban. Az alacsonyabban rangsorolt csapatok otthonában folytatódnak a küzdelmek.

CMB Cargo UNI Gyõr (3.) – UNIQA Sopron (2.)

Az Euroligás csapatok elõdöntõjében az elsõ meccsen a legvalószínûbb forgatókönyv érvényesült. A minõségben és mennyiségben is jobb soproni együttes érvényesítette fölényét. Magas posztokon volt a legnagyobb a differencia, de nem lehet csak erre az aspektusra leegyszerûsíteni a játékot. Ezúttal sebességben, pontosságban is akadt különbség. Amikor pedig a második negyedben 8-10 egység környékére ellépett a Sopron, el is dõlt a gyõztes kiléte. Nem volt benne a gyõri fordítás a játékban, melyhez hozzájárult az is, hogy nem ültek úgy a gyõri távoli dobások, mint a negyeddöntõben. A soproni csapat esetében külön kiemelendõ Határ Bernadett teljesítménye, aki új színt tudott hozni a játékba. Mellette is bõven kaptak lehetõséget a fiatalok és mindenki hozzá tudott tenni valamit a sikerhez. Sopronban az eredményesség mellett az is fontos értékmérõ: ne szûküljön be a játék arra, hogy „csak” a rutinos klasszisok veszik ki a részüket a sikerbõl.

Jelen pillanatban az elsõ összecsapás különbsége a realitás és meglepõ lenne egy szorosabb második mérkõzés. A gyõrieket ráadásul Hruscakova kiválása mellett hátráltatja, hogy nem a jól megszokott Egyetemi Csarnokban, hanem a Magvassy-csarnokban kell lejátszani a találkozót. Amennyiben a Sopron a mérkõzés elején abban a mederben tudja tartani a játékot, ahol az elsõ meccset abbahagyta, akkor nem lehet kérdés a sikere. A Gyõrnek a legnagyobb esélye abban rejlik, ha az elsõ negyedben igyekszik kibillenteni riválisát ebbõl a kedvezõ pozícióból. Mivel nem lesz változás a rotációs lehetõségekben, ezt extra dobóformával vagy kemény védekezéssel teheti meg Völgyi Péter gárdája.

VBW CEKK Cegléd (5.) – Atomerõmû KSC Szekszárd (2.)

Ha az elõzõ párosítást úgy vezettük fel, hogy nem született meglepetés az elsõ meccsen, akkor ugyanezt erre a párharcra is le lehet írni. A Szekszárd végig rá tudta kényszeríteni az akaratát a Ceglédre. A CEKK nem tudott dobóhelyzeteket kialakítani, nem voltak könnyû pontjai. Ilyen szûkös rotáció mellett gyakorlatilag teljesen felõrlõdik egy csapat, amikor a szekszárdi védekezéssel találkozik. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 47-27-re nyerte Zeljko Djokic gárdája a lepattanócsatát, akkor még a pontkülönbség sem túlzás. A Szekszárdot sokszor azonosítjuk a védekezéssel, de az elsõ meccsen a dobóforma is extra volt. Ez jól mutatja, hogy önbizalommal telve, bátran vállalkozik a csapat és ez nagyon elõremutató.

A Cegléd már háromszor szenvedett vereséget idén a Szekszárdtól. Ha van csapat a mezõnyben, amely ellen a legkevésbé tud érvényesülni a ceglédi játék, akkor az egyértelmûen a Szekszárd. Ezeken a találkozókon nincs annyi gólpassz a ceglédi csapatban. Sokkal nagyobb energia-befektetéssel tud dobóhelyzetekig eljutni Cziczás László együttese és ezzel vissza is kanyarodtuk a bevezetõhöz. Ahhoz, hogy ezt 40 percen át bírni lehessen, sokkal mélyebb rotációra lenne szükség. Ettõl függetlenül a CEKK hazai pályán mindenkire veszélyes és ha a lepattanókat tekintve tudja csökkenteni a hátrányát, emellett pedig távolról is pontosabb lesz, okozhat meglepetést. A papírforma ettõl függetlenül ezen az ágon is a magasabban rangsorolt együttes 2-0-s továbbjutását vetíti elõre.

Hirdetés