Hirdetés
Archivum

A második gyõzelem reményében lép pályára a Gyõr:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr csütörtökön 18 órától a Mersin gárdáját látja vendégül az Euroliga 12. fordulójában. Törökországban sikerült nyerni és ezúttal az idei második nemzetközi siker megszerzése lehet a cél.

Nagyot fordult a világ a gyõri csapattal, hiszen egy héttel ezelõtt ilyenkor még arról írtunk, hogy hullámvölgyben van az együttes. Azóta azonban Sopronban jó teljesítménnyel, kiemelkedõ végjátékkal nyertek Völgyi Péter tanítványai. Egy ilyen sikernek a bajnoki küzdelmeken túlmutató hatása is lehet, hiszen képes egy kicsit visszaadni az önbizalmat a rosszabbul sikerült Euroliga meccsek után.

A Mersin kerete a decemberi – magyar gyõzelmet hozó – találkozó óta jelentõsen átalakult, hiszen Tiffany Hayes és Marissa Coleman helyett Aneika Henry és Danielle Robinson érkezett. Mellettük pedig Farhiya Abdi-t is szerzõdtették. A Mersin a Gyõrhöz hasonlóan 1 gyõzelemmel és 10 vereséggel áll, nekik sincs esélyük az Európa Kupás folytatásra. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy mindkét csapat számára immár a hazai sorozatokon van a hangsúly. A török igazolások is ennek szólnak már. Ez a helyzet alapjaiban meghatározhatja a meccs hangulatát, nem lenne meglepõ, ha egyik vagy akár mindkét oldal már az elõtte tornyosuló bajnoki feladatokra koncentrálna. Nyilván nem látunk bele egyik szakmai stáb elképzeléseibe sem, de ahogy alakul a meccsen a rotáció, erre választ kapunk.

Az biztos, hogy a Mersin a januári idõszakban már többet mutat, mint õsszel. Múlt héten a Schio-t verték. Kifejezetten magas szerkezetû csapatuk van Nevlin és Petronyte révén, miközben Abdi irányítóként szépen összerendezte a játékukat. Nehezebb lesz most ellenük, mint volt decemberben. Sok múlik azon, hogy mennyire tudja a magas posztokon mutatkozó hátrányát a Gyõr ellensúlyozni. Emellett Sopronban extra dobóformát mutatott a gyõri gárda. Ez elengedhetetlen, hiszen a belsõ posztokon mutatkozó hátrányt csak ezekkel (és a besegítésekkel) lehet leküzdeni.

Hirdetés