Hirdetés
Magyarország

A második helyen a FIBA Euroliga erőssorrendjében a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Az orosz csapatok kizárását követően az új negyeddöntős párosítások figyelembe vételével a FIBA szakírója Paul Nilsen összeállította a női Euroliga hivatalos honlapjára a sorozat aktuális erősorrendjét.

A Sopron Basket csapatát a megváltozott erőviszonyok közepette a második helyre rangsorolták.

Kiemelve, hogy kiegyensúlyozatlan volt a csapat, de egy hármas körbeverés végén a második helyet szerezte meg a csoportban és ezzel reális esélyt teremtett egy újabb Final Four részvételre. A Lattes Montpellier elleni párharc kevesebb aggodalomra ad okot, különösen, hogy eredetileg az USK Praha lett volna az ellenfél – olvasható az összeállításban, mely a hullámzó teljesítményt látja a legnagyobb kihívásnak. Gyakorlatilag nem lehet megmondani, hogy melyik arcát mutatja a csapat. A FIBA szakírója a negatívumok között a Magyar Kupa döntőjét emeli ki, de kitér a játékoskeretben bekövetkezett változásokra és a sérülésekre is.

A legnagyobb pozitívumnak a Final Four esélyét – akár a döntőt – és Határ Bernadett teljesítményét nevezi meg az összeállítás. Méltatják a hatékonyságát. Mellette Gabby Williams és Brianna January megbízhatóságát dicsérik, illetve Varga Alíz feltűnését és Stefanie Dolson szerződtetését is ide sorolják. “A lehetőség ott kopogtat” – összegez Paul Nilsen.

Az erőssorrend első helyére a Fenerbahce került, míg a harmadik az USK Praha, a negyedik pedig a Salamanca. A Lattes Montpellier-t a 7. helyre rangsorolták. A Sopron Basket negyeddöntőbeli ellenfele a TTT Rigát előzi meg ebben az összeállításban.

A teljes összeállítás az alábbiakban érhető el:

Hirdetés