Hirdetés
Archivum

A második meccset Franciaország nyerte:

:

Hirdetés

Szombaton másodszor is összecsapott Landernau városában a francia és a magyar válogatott. A második találkozón a hazaiak 88-80-as gyõzelmet arattak.

Ahogy arról korábban nagy terjedelemben hírt adtunk, pénteken remek második félidõvel 73-57-es gyõzelmet ünnepelhetettek a jó formát mutató magyar lányok a nagyválogatottba igyekvõ francia játékosok alkotta csapat (Equipe de France A’ féminine) felett. Hasonlóan jó formában kezdett a magyar együttes. Az elsõ négy triplakísérletünk célt ért az összecsapáson. Horváth Bernadett és Dubei Debóra is kétszer-kétszer volt eredményes. Az elsõ szakaszban 18-11-nél jegyezhettük fel a legnagyobb különbséget. A játékrész hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, akik egy triplával a negyed végére 21-20-ra fordítottak.

A második szakaszt Nagy Dóra és Mansaré Manty találatai vezették fel. A negyed közepén 26-26 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen Határ Bernadett vezetésével, aki innentõl a félidõig 8 pontot szerzett, fokozatosan válogatottunk került fölénybe. Határ mellett Bach Boglárka, Licskai Zsófia és Szabó Fanni is betalált ekkor. Az elõnyünk 4-5 pont között állt be, a félidõben pedig 43-40-re mentünk. Jó ritmusban játszott a magyar csapat, 29 mezõnykísérletünkbõl 17 célt ért, sikerült gyorsindításból is nyolc pontot szerezni. A 17 gólpassz szintén kiemelést érdemel. A harmadik negyedet viszont a hazaiak kezdték élesebben, akik 45-45 után egy 11-0-s sorozattal kerültek elõnybe. Már 60-49-re is vezetett a francia csapat, de egy fordulatot még hozott a harmadik 10 perc. Válogatottunk 10-0-s szériával ugyanis 60-59-re felzárkózott.

A negyedik negyed elején két és fél perc alatt 7 pontos elõnyre tettek szert a franciák. Innentõl kezdve végig a házigazda járt elõrébb. A pontgazdag találkozón becsülettel küzdött válogatottunk. Az utolsó 5 percben Nagy Dóra például két triplát és egy 2+1-es helyzetet is értékesített. Amikor ez cél ért, még két perc volt hátra és 84-80-ra megközelítettük a franciákat. Ekkor rögzíthettük a végjáték legszorosabb mérkõzésállását. Végül 88-80-as hazai siker született. Ismét minden nevezett játékos lehetõséget kapott a bizonyításra. A magyar csapatban Nagy Dóra és Határ Bernadett 18-18 ponttal zárt, míg Dubei Debóra neve mellé 10 egység került. A két válogatott vasárnap 16 órától harmadik alkalommal is összeméri az erejét.

Eredmény
Franciaország – Magyarország 88-80 (21-20, 19-23, 20-16, 28-21)

Statisztika

Hirdetés