Hirdetés
USA

A második mérkőzések jönnek a WNBA elődöntői alkalmával:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra a WNBA elődöntők második mérkőzéseit rendezik. A Washington Mystics és a Connecticut Sun várja előnyből a folytatást.

Fotó: WNBA.com

A Washington Mystics úgy tudott nyerni, hogy igazából nem a saját tervei szerint alakult a mérkőzés. Nem működött az eddig betonbiztosnak hitt védekezésük. Ha nincs támadásban Elena Delle Donne és Emma Meesseman zsenije, akkor könnyen lehet, hogy meglepetésről beszélünk. A Las Vegas Aces-nek hagyományosan nem megy a kemény, töredezett, ritmustalan találkozókon. Ha azonban saját tempójukban tudják pörgetni a játékot, vannak indításaik és a magasaikat meg tudják játszani, érvényesülnek a képességeik. Ráadásul egyértelmű lélektani előnyt adott nekik a vasárnapi diadal.

A találkozó után a Las Vegas-i oldal bírózott, nem feltétlenül alaptalanul. Az utolsó washingtoni támadást követően a lepattanó megszerzésekor hiába kiabált legalább ötször, hogy időt kérjen, Bill Laimbeer szavait nem hallották meg a játékvezetők. Kelsey Plum dobása közben az utolsó pillanatokban pedig nem fújták le egy faultot Delle Donne-nál. Természetesen a Mystics nem a játékvezetőknek köszönheti a sikert, miután ismét megmutatták milyen mély és sokoldalú a keretük a támadás-befejezéseket tekintve. Jobb védekezéssel egyértelműen favoritok lesznek.

A Connecticut Sun 84-75-re múlta felül a Los Angeles Sparks alakulatát. A Sun az egész szezonban jól ismert erényeit mutatta. A kiegyensúlyozott csapatteljesítményük megmutatkozott abban, hogy a kezdőötösük négy tagja is kétszámjegyű pontot ért el. A védekezésükről pedig semmi nem árulkodik jobban annál, hogy 19 eladott labdába kényszerítették bele a Sparks játékosait. Alyssa Thomas (22 pont,  10 lepattanó), Jasmine Thomas (19 pont), Jonquel Jones (16 pont), Courtney Williams (15 pont) olyan vázat ad ennek a csapatnak, amivel sokáig lehet jutni. Az első meccs alapján ráadásul úgy tűnik, hogy az elmúlt évek rájátszásbeli bukdácsolása után beértek.

A Los Angeles Sparks-nál Candace Parker (24 pont) és Nneka Ogwumike (20 pont) mellett senki nem tudott érmedmben hozzátenni. Ők ketten a 27 mezőnykísérletükből 17-et értékesítettek, míg mellettük a többiek 11-et dobtak be a 37 vállalásukból. Ehhez jött az előbbiekben már kiemelt 19 eladott labda. Derek Fisher azt emelte ki a sajtótájékoztatóján, hogy legalább a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteniük kell. A csapatuk versenyképességét mutatja, hogy ennyi pontatlansággal is versenyben voltak az utolsó percekig. Ebben a párharcban bármi lehet.

Hirdetés