Hirdetés
Európa

A második napjához érkezik a 2021-es Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Pénteken a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság második játéknapjára kerül sor. Újabb nyolc mérkőzés következik.

Az A-csoportban Spanyolország a csütörtöki fiaskó után győzelmi kényszerben lép pályára Svédország ellen. Úgy néz ki, hogy a címvédőből a keretben bekövetkezett változások sokat kivettek és némileg ritmusát veszítette, de majd a tornát kiválóan kezdő svédek elleni meccs után lehet erről érdemben véleményt formálni. A fehéroroszok az esti bravúrt követően Szlovákia legyőzésével nagy lépést tehetnek a legjobb 12 felé.

A B-csoportban Szerbia az olaszok elleni hosszabbításos dráma után Görögország ellen folytatja. A szerbek nagy favoritok, de óriási kérdés, hogy a brutálisan fizikális nyitó meccsük után mennyire tudnak regenerálódni. A görögöktől pedig mindenképpen több kell, mint amit Montenegró ellen mutattak. Az olaszok nagy lehetőséget szalasztottak el Szerbia ellen, de az akkor mutatott játékuk az elmúlt évek legjobb olasz teljesítménye volt nagy tornákon. Érdekes lesz nézni, hogy Montenegró ellen hogy folytatják.

A C-csoportban rendezik a nap rangadóját, melyen Belgium és Szlovénia csap össze. A belgák rengeteget hibáztak Bosznia-Hercegovina ellen. Ha nagy terveik vannak, akkor ez többet nem férhet bele. Szlovénia viszont nagyon jó benyomást tett a nyitányon. Érdekes lesz figyelni, hogy ezt képesek-e tovább vinni egy erősebb rivális ellen. Erre pénteken választ kapunk. A bosnyákoknak a csütörtöki bravúr akkor ér sokat, ha a törököket is verik. A déli mérkőzésnek ez lesz a tétje.

A D-csoportban Franciaország az imponáló kezdés után Csehország ellen is favorit. Ugyanakkor Olivia Epoupa kiválása átírhatja Valerie Garnier terveit. A Horvátország – Oroszország csata tétje óriási. A horvátok a továbbjutási esélyeik javításáért küzdenek. Az oroszok egy sikerrel a legjobb 12 közé léphetnének.

Menetrend

A-csoport
18:00 Szlovákia – Fehéroroszország
21:00 Spanyolország – Svédország

B-csoport
12:00 Görögország – Szerbia
15:00 Olaszország – Montenegró

C-csoport
12:00 Törökország – Bosznia-Hercegovina
15:00 Belgium – Szlovénia

D-csoport
18:00 Horvátország – Oroszország
20:45 Csehország – Franciaország

Hirdetés