Hirdetés
Archivum

A második negyed eldöntötte a karácsonyi török rangadót:

:

Hirdetés

Szerdán a Török bajnokság 13. fordulójában rendezték a legnagyobb helyi rangadót, melyen a Fenerbahce látta vendégül a Galatasarayt. A bajnoki címvédõ Fener 79-67-es gyõzelmet aratott, ami azt jelenti, hogy már nincs veretlen csapat Törökországban.

Törökországban hagyományosan több bajnoki fordulót rendeznek a kontinentális karácsonyi szünet alatt. Immár második éve erre az idõszakra esik a Fenerbahce-Galatasaray összecsapás. A mérkõzésre teljesen megtelt a Fener csarnoka. A fanatikus közönség az elsõ percekben a nagy rivális triplaesõjét láthatta.

Betalált távolról Zellous és Torrens is, amivel a Galata magához ragadta a kezdeményezést. A Fener Angel McCoughtry pontjaival fordított, aki az elsõ etapban egymaga 10 egységig jutott. Már 20-15-re ment a hazai gárda, amikor a Galata egy 8-2-es szériával az elsõ szakasz végére 23-22-re fordított.

Úgy nézett ki, hogy egy igazán fordulatos rangadót láthatunk. A Fener azonban 5-0-val kezdte a második szakaszt és ezzel kézbe vette az irányítást. A Galata sokáig 2-3 pont környékén tartotta magát Torrens és Alben találataival. A félidõ hajrájához közeledve azonban ismét McCoughtry villant, egymás után 6 pontot szerzett és ezzel egy 7-1-es szériát produkált csapata. A félidõben már 39-32-re ment a Fenerbahce.

A harmadik negyed elsõ pontjai még Zellous nevéhez fûzõdtek, de erre válaszul Verameyenka triplája, illetve Pondexter és McCoughtry villanásai következtek. 46-34-nél elõször lépte át a 10 egységet a differencia. 55-37-nél pedig már 18 ponttal vezetett a Fener. A Galatasaray a harmadik negyedet egy 9-1-es sorozattal zárta. A negyedik etap közepén, amikor Verameyenka és Vardarli triplája utat talált a gyûrûbe, már ismét 18 pontos különbséget regisztrálhattunk.

A végjátékban már csak kozmetikázott az eredményen a veretlenségét elveszítõ Galatasaray. A Fenerbahce magabiztosan szállította a gyõzelmet, melybõl McCoughtry 22, Pondexter 14, Verameyenka és Vardarli 13-13 ponttal vette ki a részét. A Fener emellett 40-34-re nyerte a lepattanókért folytatott csatát.

Eredmény

Fenerbahçe – Galatasaray Odeabank 79 -67 (22-23, 17-7, 18-16, 22-21)

Hirdetés