Hirdetés
3x3

A második pozsonyi tornát is megnyerte a magyar válogatott

Magyarország - Csehország 15-13

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 2
Pozsony, Szlovákia

Magyarország: Jáhni Zsófia 6, Pusztai Petra 5, Tóth Orsolya 3, Takács Emese 1.

Csehország: Alžběta Levínská 6, Karolina Sotolova 5, Anna Rylichová 2, Anna Rosecká.

Hirdetés

Továbbra is kiváló formát mutat a 3×3-as Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. A mieink a második pozsonyi tornán sem találtak legyőzőre. A Jáhni Zsófia, Pusztai Petra, Takács Emese és Tóth Orsolya alkotta magyar válogatott a szombati döntőben 15-13-ra múlta felül Csehországot.

Ugyanaz a két csapat vívta a döntőt, mint pénteken. Azzal a különbséggel, hogy ezúttal a csehek is veretlenül jutottak a fináléba. Tóth Orsolya találata vezette fel a döntőt. Gyorsan egyenlített riválisunk, de Jáhni Zsófia révén visszavettük a kezdeményezést. A folytatásban Takács Emese és Pusztai Petra villanásaival tudta növelni előnyét válogatottunk. Remek összjáték után szerezte meg újabb pontját Pusztai Petra, amivel már 5-2-re léptünk el. Az első megszakítás előtt ugyan betaláltak a csehek, de összességében kézben tartotta az irányítást válogatottunk.

A szusszanásnyi pihenő után pontszegényebb mederben haladt a küzdelem. Maradtak ki lehetőségek támadásban, de a védekezésünk stabilnak bizonyult. A csehek 5-4-re felzárkóztak, de erre Pusztai Petra büntetővel azonnal válaszolt. Jáhni Zsófia találatával pedig öt perc játék visszaállt a nagyobb különbség. Mindent megtettek a felzárkózás érdekében a cseh játékosok, de előbb Pusztai Petra, majd Tóth Orsi felelt ezen kísérletekre. Ezt követően Jáhni Zsófia duplát értékesített, amivel 11-5-re mentünk.

A nagyobb hátrányuk ellenére a csehek nem engedték el a mérkőzést. Rendkívül intenzív volt a találkozó középső szakasza és ekkor behullott több extra dobás ellenfelüktől, akik így 11-9-re felzárkóztak. A második megszakítás után Jáhni Zsófia büntetőt értékesített, majd jött Pusztai Petra és Tóth Orsi, így 14-10-re újra elszakadtunk.

Nem dőlhettünk hátra, a csehek 1+1-es megoldással 14-12-re szépítettek. Erre Jáhni Zsófia felelt, amivel az utolsó percbe 15-12-ről fordultunk. Mindent megtett ellenfelünk az egyenlítésért. Végül 15-13-ra visszajöttek és az utolsó másodpercekben lett is egy kísérletük, hogy duplával utolérjék a mieinket. Ez azonban nem volt egy kidolgozott dobóhelyzet, így lejött a távoli dobás a gyűrűről.

A magyar válogatott kiváló teljesítménnyel a második pozsonyi tornáját is megnyerte. Gratulálunk!

Hirdetés