Hirdetés
Archivum

A másodikat is hozta a Minnesota:

:

Hirdetés

Három negyeden át vezetett, sõt dominált az Atlanta Dream a Minnesota Lynx otthonában, de a negyedik szakaszban a házigazda Seimone Augustus vezetésével fordított és végül 101-95-ös gyõzelmet aratott a WNBA 2011-es nagydöntõjének második felvonásán. A Lynx egy gyõzelemre van a bajnoki címtõl.

A válogatottbeli kötelezettségei után visszatért az Atlanta Dream együtteséhez Erika de Souza. Ennek megfelelõen magas szerkezettel kezdtek a vendégek, ahol Iziane Castro Marques-nek már nem jutott hely a kezdõben. Ráfért a magasítás az Atlantára, mivel az elsõ mérkõzésen palánk alatt nyomasztó fölényben volt a Minnesota.

Az elsõ mérkõzéshez hasonlóan alakult a második összecsapás is. Az Atlanta kezdett élesebben, az elsõ félidõben végig vezettek, nem egyszer 10 ponttal és a szünetben is 58-50-es elõnyben voltak. A védekezésben sokat hibázó hazaiakat faultproblémák is sújtották, már az elsõ negyedben összeszedte a harmadik hibáját Maya Moore, emiatt pedig mindössze perceket tudott a pályán tölteni. A Dream hõse természetesen McCoughtry volt, aki 24 pontig jutott az elsõ 20 percben.

A harmadik szakaszra szigorított a védekezésén a Lynx, így már nem kerültek olyan könnyen helyzetbe a vendégek, mint korábban. A különbség azonban nem olvadt, mivel McCoughtry számolatlanul harcolta ki a büntetõket. 30 perc után 74-69-re vezettek a vendégek.

A negyedik szakaszban azonban ismételte magát a történelem. 77-76-nál átvette a vezetést a Minnesota és innentõl kezdve kézben tartotta az összecsapást. Az Atlantánál a 38 pontot szerzõ McCoughtry mezõnybõl 13-ból mindössze kettõt dobott be a második félidõben és nem volt aki átvegye tõle a vezérszerepet. Sancho Lyttle és Harding próbálkoztak becsülettel, voltak is fellángolásaik, de a döntõ pillanatokat nem vállalták fel.

A végjátékban -amikor 5-6 pont környékén állandósult a házigazda elõnye – már egyszerû volt a képlet, a kisebb térdsérülése ellenére hõsiesen küzdõ Seimone Augustust keresték a labdával a Lynx játékosai, miközben a vendégek folyamatosan szabálytalankodni kényszerültek, hogy ne menjen az óra. A 36 pontig jutó Augustus írd és mond 12 büntetõt dobhatott az utolsó percekben, melybõl 10 utat talált a gyûrûbe. A vége 101-95 lett. A Minnesota egy gyõzelemre van a bajnoki címtõl és elnézve az atlantai arcokat a lefújás után, ez akár már péntekrõl szombatra virradóra meglehet.


Eredmény

Minnesota Lynx – Atlanta Dream 101 : 95 (22:28) (28:30) (19:16) (32:21)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Minnesota Lynx javára.

Hirdetés