Hirdetés
Magyarország

A megfelelő, minőségi edzésmunka alapozta meg a Csata sikerét a Piros csoportban:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, a hétvégén a Vasas Akadémia otthonában aratott sikerrel a Csata DSE matematikailag is megnyerte az ANB Piros csoportját. A bajnoki cím elhódítását követően az utanpotlassport.hu Bódi Ferenc vezetőedzőt kérdezte.

Óriási eredménynek tartom ezt az aranyérmet, hiszen a professzionális A-csoport után ez a legerősebb bajnokság, és szinte kizárólag junior- és kadétkorú játékosokkal sikerült megszereznünk a bajnoki címet.  Emellett az egyetlen nem utánpótláskorú játékosunkat, Szörényi Laurát szintén kiemelném, ugyanis a rengeteg nehézség közepette hatalmas segítséget jelentett csapatunknak az évadban. Egyébként akadt olyan fiatal játékosunk is, aki négy bajnokságban szerepelt párhuzamosan, amely több szempontból sem ideális, de legfőképpen a terhelés és a pihenés megfelelő arányát borította fel bizonyos időszakokban, és ez tizenöt-tizenhat éves játékosok esetén kulcskérdés. Ugyanakkor összességében remekül átvészeltük a nehezebb periódusokat is, és nagyon komoly fegyverténynek gondolom, hogy már három fordulóval vége előtt megszereztük a bajnoki címet.

– mondta az Utánpótlássportnak Bódi Ferenc vezetőedző, aki arra is kitért, hogy megfelelő, minőségi edzésmunka alapozta meg a sikert. A juniorkorosztályból, illetve a kadétok közül többen az első csapattal edzettek és ez meglátszott a fejlődésükön.

A teljes összeállítás IDE KATTINTVA olvasható.

Hirdetés