Hirdetés
Európa

A Mersin magabiztosan verte a Bourges csapatát, s ezzel másodikként jutott be az Euroliga Final Fourba

CBK Mersin Yenişehir Bld - Tango Bourges Basket 91-63 (19-18, 27-15, 23-13, 22-17)

Euroliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu
Viola Györgyi, Franko Gracin, Radomir Vojinovic (Marius Marinuscu)

CBK Mersin Yenişehir Bld: Cornelius 9/3, Williams 14, Gray 27/6, Hayes 13, Crvendakic 5. Csere: Atas 3/3, Yalcin -, Dubljevic -, Fitik 5/3, Hollingsworth 6.

Tango Bourges Basket: Anderson 8, Steinberga 14, Guapo 11/3, Godin 6, Duchet 8/6. Csere: Zodia 2, Miyem 5, Michel 4, Astier -, Alexander 5.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntő párharc harmadik, s egyben sorsdöntő mérkőzésén a CBK Mersin Yenişehir Bld magabiztosan, 91-63-ra legyőzte a Tango Bourges Basket csapatát, mellyel 2-1-re megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, bejutva ezzel az legjobb négy közé. A Bourges így tehát búcsúzik az Euroligától az idei évadra.

Az első pillanatokban még fej-fej mellett haladt a két gárda, majd végül 3-2 után csinált egy 10-0-ás futást a Bourges, amivel lépéselőnybe került. Ezután viszont a Mersin nem csupán felzárkózott, de át is vette a vezetést, amit innentől kezdve, egészen az első negyed végig tartani tudott. A mérkőzés azonban nem volt ilyen egyszerű. A második játékrész során ismét kiélezett volt a küzdelem, mígnem ezúttal a hazai gárda lépett meg nyolc ponttal. Ez a különbség a nagyszünetig 13 pontra nőtt, s a felek végül 46-33-ról fordulhattak.

A török együttes a harmadik etap elején abszolút dominálta a parkettet, melynek következtében egyre inkább kinyílt az olló. Ekkor időt is kért a vendég gárda, melyből visszatérve egy 6-0-ás periódust futottak, ez azonban továbbra sem volt elég a felzárkózáshoz, a Mersin határozottan tartotta magabiztos előnyét. A differencia végül húsz pont körül kezdett el állandósulni. A mérkőzés záró szakasza pedig már nem tartogatott hatalmas meglepetéseket. Tovább menetelt a Mersin, s 78-50-nél az előnyük csaknem elérte a harminc pontot is. A véghajrában a Bourges még mozgósította tartalék energiáit, ez viszont már nem változtatott a lényegen, miszerint a végső győzelmet a CBK Mersin Yenişehir Bld együttese aratta, bejutva ezzel az Euroliga legjobb négy csapata közé.

Chelsea Gray 27 ponttal, 7 lepattanóval és 9 gólpasszal közel dupla-duplát ért el a győztes gárdában, míg Bourges legeredményesebbje a 14 pontos Anete Steinberga lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés