Hirdetés
Magyarország

A mezőny legerősebb csapata ellen kezdett a Győr Lengyelországban:

:

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés

Megkezdte szereplését a lengyelországi Łódź városában zajló Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján az UNI-Győr SZESE. Rövid összeállításunk a találkozóról ITT ÉRHETŐ EL.

Az alábbiakban Botár László helyszíni beszámolója olvasható.

Széchenyi István Egyetem Győr – Vaszil Sztefanik Egyetem (ukrán) 54-95 (11-32, 17-27, 15-17, 11-19)
Széchenyi Egyetem: Rozmán 11/3, Baffy 8/6, RABI 14, Szűts B. 2, Békés. Cs.: Perl 7/3, CHROMÉJ 7/3, Pozsgai 2, Reider, Inczédi, Horváth D., Nagy Cs. Edző: Dr. Barthalos István.

Rozmán Lilla a győri csapatnak szerzett vezetést, ám 8-5-re már az ukránok álltak jobban, amikor Perl Zsófia triplával egalizált, majd Rabi Kiara révén újra megszerezte a vezetést a győri együttes. A negyed második felében azonban az ukrán együttes triplákkal alaposan megszórva a magyar női egyetemi bajnokot, 5 hárompontost is beemelve egy döntő 24-1-es rohamot mutatott be, és a nyitó etap végére 20 pont fölötti előnyt szerzett. A félidő hajrájáig állandósult a 20 pont körüli ukrán vezetés, majd az ellenfél 13-2-es rohamával szünetre 30 pont fölé nőtt a különbség. Szünet után, a 4. negyed közepéig kiegyenlített volt a játék, a hajrában egy 14-0-s rohammal növelte végül 40 pont fölé előnyét a remekül dobó ukrán együttes.

Egy kétméteres és egy százkilencvenöt centis centerrel, valamint több remek, válogatott szintű mezőnyjátékossal állt fel ellenfelünk. Igazi center nélkül megpróbáltuk csapdázni centereiket, ám kiosztott labdáikból a többiek remekül, szerintem ötven százalék fölött tripláztak, összesen tizenhat hárompontost dobtak. Szünet után, tekintettel az előttünk álló sorozatterhelésre, már a hátralévő találkozókra való felkészülésre használtuk a mérkőzést a mezőny szerintem messze legjobb csapata ellen. A győri kosárlabda társadalom nevében szeretnénk őszinte részvétünket nyilvánítani az elhunyt korábbi TF-tanár, válogatott edző és szövetségi kapitány, Pálinkás József családjának.

– értékelt Dr. Barthalos István vezetőedző.

Hirdetés