Hirdetés
Archivum

A Minnesota a WNBA trónján:

:

Hirdetés

Söpréssel nyerte a WNBA nagydöntõjét a Minnesota Lynx. A mezõnybõl az egész szezonban kiemelkedõ minnesotai alakulat a döntõ harmadik mérkõzésén az Atlanta otthonában is magabiztos játékot mutatott be. A kiélezett végjátékban sem remegett meg Cheryl Reeve játékosainak a keze és ezzel megszerezték a Minnesota Lynx történetének elsõ bajnoki címét. Atlanta Dream a tavalyi év után idén sem tudott meccset nyerni a nagydöntõben.

Úgy léptek pályára a csapatok péntekrõl szombatra virradóra Atlantában, hogy a hazaiaknak gyõzniük kellett a bajnoki álmaik életben tartásához, míg a Minnesota egy újabb sikerrel felérhetett a csúcsra. Szinte telt ház, 11500 nézõ fogadta az együtteseket a Philips Arénában.

Az elsõ két negyed a hazaiakról szólt. A Dream megpróbált változtatni a játékán, Angel McCoughtry ezúttal több pihenõt kapott abban a reményben, hogy a végjátékra frissebb lábakkal érkezhet, mint az elsõ két találkozón. A festékben is igyekezett dominálni a hazai gárda, ami meglepõen eredményes játékkal párosult. Egy negyed után 19-12-re, a szünetben 37-33-ra vezetett a Dream.

A harmadik szakaszra nagyot fordult a világ. A Dream játékosai mintha az öltözõben felejtették volna az önbizalmukat, nem volt, aki vállalkozzon, így 41-41 után egy 11-4-es futással 52-45-ös elõnyre tettek szert a játékrész végére a vendégek. Az atlantai edzõnõ Marynell Meadors kockázatos döntést vállalt be, mivel a harmadik negyed utolsó három és a negyedik etap elsõ három percében ültette a padon McCoughtry-t.

A negyedik szakaszban a Lynx magabiztosan õrizte 6-7 pontos elõnyét. 2 perccel a lefújás elõtt Moore triplája után 64-56-nál eldõlni látszott a találkozó sorsa. Ekkor a Dream utolsó erõtartalékait mozgósítva letámadással próbálkozott és sikerült is megzavarniuk ellenfelüket. Castro Marques bravúros triplája után 1 perc 17 másodperccel a lefújás elõtt 64-63-ra zárkóztak fel a hazaiak. Az utolsó percben azonban a Lynx akarata érvényesült, végül nem adták ki a kezükbõl a gyõzelmet és 73-67-es sikerükkel elhódították a bajnoki címet.

A döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Seimone Augustus lett. A Minnesotának idén tökéletes szezonja volt, vannak olyan évek, amikor egy csapatnak minden bejön. A keret összeállítása, a szakmai stáb húzásai, a csapategység, idén nyáron minden együtt volt a Lynx-nél, ez pedig bajnoki címet ért. Nagyon megérdemelten!

Minnesotában a teljes város a nõi kosárlabda mellé állt. A döntõ mindkét minnesotai mérkõzésén meghaladta a 15000-es álomhatárt a nézõszám. A város a Minnesota Twins baseballcsapatának 1991-es sikere óta nem ünnepelhetett bajnoki címet major sportban.

Eredmény

Atlanta Dream – Minnesota Lynx 67 : 73 (20:17) (17:16) (8:19) (22:21)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Minnesota Lynx javára.
 

Hirdetés