Hirdetés
Archivum

A Minnesota Lynx nyerte a veretlenek csatáját:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára három mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. A szezon eddigi legjobban várt találkozóján hatalmas izgalmak közepette a Minnesota Lynx 72-69-re legyõzte a Los Angeles Sparks gárdáját.

A két veretlen csapat csatája sporttörténelmi volt az Egyesült Államokban. A WNBA, az NBA, az NFL, az MLB és az NHL küzdelmeit tekintve még sehol nem fordult elõ, hogy két csapat több, mint 10 meccses gyõzelemi sorozattal kezdje a szezont, mielõtt elõször találkoznak az adott évadban. A két gárda a várakozásoknak megfelelõen fej-fej mellett haladt, 17 alkalommal változott a vezetõ kiléte.

Sokáig a hazaiak tûntek esélyesebbnek a gyõzelemre, ugyanis a Lynx kisebb sérülés miatt 7 perccel a lefújás elõtt elveszítette Maya Moore-t. Az utolsó fél percbe a Sparks érkezett 69-67-es elõnnyel. Ezt követõen azonban Fowles egyenlített. Támadhatott a vezetésért a Sparks, de nem éltek a lehetõséggel. Beard elég felelõtlenül tört be és nagyon rossz helyzetbõl dobta el a labdát. Hét másodperce maradt a Lynx-nek a támadásra és végül 2 másodperccel a lefújás elõtt Montgomery szerezte a gyõztes kosarat.

A dráma itt még nem ért véget. Idõkérés után a Lynx Parker-t faultolta, akinek az elsõ büntetõje kimaradt, a másodikat pedig szándékosan hagyta ki. A lepattanót megszerezte a klasszis center és Toliver kapta a labdát, aki be is dobta a dudaszó pillanatában. Toliver lába rácsúszott vonalra, így ha érvényes is lett volna a dobása (idõn túlinak minõsítették videózás után), akkor is csak 2 pontot ér.

A játéknap többi mérkõzésén is akadtak izgalmak. A Chicago Sky 81-75-re múlta felül a San Antonio Stars-t. Elena Delle Donne volt a gyõztes csapat hõse, aki 23 pontjából 19-et a harmadik negyedben dobott. Allie Quigley 9 perc alatt 6 pontot szerzett. A Dallas Wings pedig egy dobópárbajba torkolló összecsapáson 100-90 arányban bizonyult jobbnak a Phoenix Mercury-nál.


Eredmények és statisztikák

Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks 72-69
San Antonio Stars – Chicago Sky 75-81
Phoenix Mercury – Dallas Wings 90-100

Hirdetés