Hirdetés
Archivum

A Minnesota Lynx nyerte a WNBA csúcsrangadóját:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra három mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Ezek közül kiemelkedett a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks összecsapása.

A ligát toronymagasan vezetõ kettõs rangadója fordulatos küzdelmet hozott. Végül 77-74-es gyõzelmet aratott a címvédõ Minnesota Lynx. A rangadót a Lynx kezdte jobban és az elsõ szakasz végén már 26-18-as elõnyben voltak. A félidõre ugyan 42-37-re felzárkózott a Sparks, de a harmadik negyedben közel 7 percig nem találtak be. Ekkor 10 ponttal ellépett a Lynx. A Sparks azonban a játékrészt egy 10-4-es szériával zárta és így 54-50-rõl futottak neki a csapatok a záró szakasznak.

A negyedik negyed egyértelmûen a Minnesota Lynx gárdájáról szólt. Sylvia Fowles és Maya Moore remekeltek, akik ketten együtt ebben a szakaszban összesen 18 pontot szereztek. 68-58-nál már a 10 egységet is elérte a különbség. Ezt követõen nagy hajrával 2 másodperccel a lefújás elõtt egészen 76-74-ig kapaszkodott fel a Los Angeles Sparks, de Lindsay Whalen büntetõi lezárták a meccset. Az elsõt értékesítette, a második rövid lett és a lepattanóért folytatott küzdelem során lepergett az óra.

Ami a játéknap többi mérkõzését illeti, az Indiana Fever 71-69-re verte a San Antonio Stars-t. Itt a Fever gyõzelmét 2 másodperccel lefújás elõtt Briann January büntetõi biztosították. Az Atlanta Dream pedig a 27 pontos Angel McCoughtry vezérletével egy végletekig kiélezett összecsapáson 91-87-re gyõzte le a Phoenix Mercury-t.


Eredmények

Phoenix Mercury – Atlanta Dream 87-91
Indiana Fever – San Antonio Stars 71-69
Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks 77-74

Hirdetés