Hirdetés
Archivum

A Minnesota már döntõs:

:

Hirdetés

Vasárnap késõ este rendezték a WNBA fõcsoportdöntõinek második mérkõzését. A Minnesota Lynx másodszor is legyõzte a Phoenix Mercury együttesét és ezzel készülhet a nagydöntõre. Az Indiana-Atlanta párharcban harmadik találkozó dönt.

A Minnesota a 41 esztendõs Taj McWilliams-Franklin vezetésével a negyedik negyedben gázolt át a Phoenixen. Három negyeden át fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyedik szakasz elején 70-67-re vezetett még csak a Lynx, de ezt követõen egy 15-5-ös futás eldöntötte a mérkõzés és a párharc sorsát. Innentõl kezdve a Mercury már csak szaladt az eredmény után, fordítani nem tudtak. A vége 103-85 lett.

A Minnesota legeredményesebbjei a 21-21 pontos Taj McWilliams és Maya Moore voltak, de a Lynx keretébõl összesen hatan szereztek kétszámjegyû pontot. A Phoenixnél a Taurasi, Booner, Dupree trió teljesítménye kevés volt. Hiába jutottak õk hárman 62 pontig, a csapatársaktól nem érkezett kellõ támogatás.

A Minnesota Lynx története során elõször nyerte meg nyugatot és elsõ nagydöntõjére készülhet.

A nap másik mérkõzése viszonylag egyoldalúan alakult. Az Atlanta gyakorlatilag az elsõ perctõl kezdve vezetett az Indiana ellen. A harmadik negyed elején a Fever 57-55-re felzárkózott, de ezt követõen egy 12-2-es futással az Atlanta visszaállította a 10 pont környéki különbséget a két együttes között. A Fever a folytatásban már nem is tudott közelebb kerülni, így végül 94-77-es hazai gyõzelem született.

Az Atlanta legjobbjai a 30 pontos Iziane Castro Marques és a 27 pontos Angel McCoughtry voltak. Az Indiana keretébõl csak Katie Douglas dobóteljesítménye nevezhetõ elfogadhatónak. A Fever hiveit azonban a rossz dobószázalékok mellett sokkal inkább az aggaszthatja, hogy az újdonsült MVP Tamika Catchings a negyedik negyed közepén megsérült és kérdéses, hogy pályára léphet-e a keddi sorsdöntõ harmadik találkozón.

Eredmények

Atlanta Dream – Indiana Fever 94 : 77 (34:25) (21:26) (18:14) (21:12)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Phoenix Mercury – Minnesota Lynx 86 : 103 (20:24) (25:19) (20:27) (21:33)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Minnesota Lynx javára.
 

Hirdetés