Hirdetés
Archivum

A Minnesota nyerte a döntõ elsõ meccsét:

:

Hirdetés

Hatalmas fordulatokat hozott a WNBA 2011-es nagydöntõjének elsõ felvonása. A minnesotai találkozón a második negyedben már 12 ponttal is vezetett az Atlanta, de a negyedik szakaszban fordított a Lynx és összességében megérdemelt gyõzelmet aratott.

Óriási érdeklõdés mellett rendezték a WNBA 2011-es nagydöntõjének elsõ felvonását. A találkozóra 15258 nézõ volt kíváncsi a helyszínen. A szépszámú szurkolóseregre rendesen ráijesztettek a kissé megilletõdöttnek tûnõ kedvencek.  Az Atlanta nagyon bekezdett és remek gyorsindításokkal hamar elléptek a Lynx-tõl. A második negyed elején már 29-17-re vezettek a vendégek. A minnesotai szakmai stáb többször is idõkéréssel próbált belenyúlni a mérkõzés menetébe és a szünetre végül 39-36-ra fel is zárkóztak a hazaiak.

A harmadik negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, McCoughtry hõsies küzdelmének köszönhetõen nem alakult ki különbség a felek között. Ennek megfelelõen 30 perc után 62-62 állt az eredményjelzõn. Sorsdöntõnek a negyedik negyed elsõ fele bizonyult. Ekkor 4 és fél percen át nem talált gyûrûbe a Lynx, ez idõ alatt pedig 10 ponttal ellépett a Minnesota. A folytatásban már nem tudtak közelebb kerülni a vendégek, így a vége 88-74 lett.

A Minnesota legjobbja a 26 pontot és 11 lepattanót szerzõ Rebekkah Brunson volt, de Seimone Augustus is 22 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A másik oldalon Angel McCoughtry 33 pontig jutott, ráadásul ebbõl 19-et abban az ominózus harmadik negyedben szerzett, amikor a társai teljesen egyedül hagyták.

Bár többször is szóba került a finálé alatt a tengerentúlon, hogy az alacsony szerkezetû Atlanta Castro Marques-zel milyen eredményes játékra képes, azért ezen a hajnalon Erika de Souza nagyon hiányzott a Dream keretébõl. Az Atlanta a lepattanókért folytatott csatát 40-28 arányban bukta el, míg a festékbõl a hazaiak 52 pontot szereztek, addig a vendégek csak 30-at. Folytatás szerdáról csütörtökre virradóra, immár Erikával, de még továbbra is Minnesotában.

Eredmény

Minnesota Lynx – Atlanta Dream 88 : 74 (14:18) (22:21) (26:23) (26:12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Minnesota Lynx javára.
 

Hirdetés