Hirdetés
Archivum

A Minnesota visszavágott a Los Angelesnek:

:

Hirdetés

A WNBA vasárnapi játéknapján két mérkõzést rendeztek. A Minnesota Lynx visszavágott a Los Angeles Sparksnak a pénteki szezonnyitón elszenvedett vereségért, míg a New York Liberty hosszabbítás után verte az Atlantát.

Minnesota azon városok közé tartozott, ahol egészen vasárnap délutánig nem volt szokás a 10000 feletti nézõszám. Maya Moore azonban elsõ hazai fellépésére készült a Lynx színeiben és a körülötte kialkault nagy felhajtás megtette a hatását, 10123-an voltak kíváncsiak a tengerentúli nõi kosárlabdázás legnagyobb tehetségének hazai bemutatkozására.

A szép számú publikum nem járt rosszul, mivel a minnesotai lányok szabályosan átgázoltak a Los Angeles Sparkson. Az elsõ negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd fokozatosan meglépett a Lynx. A második szakasz elején már 13 pontos differenciát jegyezhettünk fel. A szünetre a vendégek faragtak a hátrányukon és joggal állapíthattuk meg, hogy a 46-40-es eredmény még számukra volt hízelgõ.

A harmadik negyedben azonban már semmi sem segített a Los Angelesen. Egymás után két triplával villant Moore, de Whalenm illetve Augustus is kivette a részét a csapat remeklésébõl és ezzel a Lynx 15 ponttal meglépett. A Sparks életét ráadásul egy súlyosnak látszó sérülés is nehezítette, mivel Ticha Penicheiro bokájára csúnyán ráesett Lindsay Whalen. Ilyen körülmények között a vendégeknek már nem volt visszaút. A 16 pontos Moore és a dupla-duplát (10 pont, 15 lepattanó) elérõ Brunson vezetésével 86-69-re nyert a Minnesota Lynx.

Vereséggel mutatkozott be a tavalyi nagydöntõs Atlanta Dream. Térdsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Angel McCoughtry, de a Dream drámai csatában így is hosszabbításig vitte a meccset az esélyesebbnek tartott New York Liberty ellen.

Az Atlanta ráadásul meg is nyerhette volna az összecsapást, ugyanis 77-77 állt az eredményjelzõn és 8 másodperc volt vissza a találkozóból, amikor Harding duplájával magához ragadta a kezdeményezést a Dream. Két tizedmásodperccel a rendes játékidõ vége elõtt azonban Sidney Spencer egyetlen dobáskísérlete sikeresnek bizonyult, így egyenlített a Liberty és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a többet cserélõ New York frissebbnek bizonyult és végül simán nyert. A mérkõzés legjobbja a gyõztes csapatból a 25 pontos Plenette Pierson volt.

Eredmények

Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks 86 : 69 (22:21) (24:19) (24:10) (16:19)
Atlanta Dream – New York Liberty 88 : 94 (19:20) (19:20) (22:20) (19:19) (9:15)

Hirdetés