Hirdetés
Archivum

A Mondeville elbukta az elsõ rangadóját:

:

Hirdetés

Helyreállt az élet Franciaországban, így a hétközi csonka forduló után újra mindegyik élvonalbeli gárda el tudott utazni a mérkõzésére. A szombati játéknap rögtön egy nagy rangadót hozott, miután két EuroLigás csapat a Tarbes és a Mondeville mérte össze erejét. A fordulatos találkozón végül a Tarbes diadalmaskodott. A Bourges hazai pályán hozta a kötelezõt.

A Tarbes – Mondeville találkozó a hétközi EuroLiga rajt elõtt kifejezetten érdekes erõfelmérõnek ígérkezett, mivel mindkét gárda most találkozott elõször komoly ellenféllel ebben az évadban. Sokáig azonban úgy tûnt, hogy nincs egy súlycsoportban a két hölgykoszorú. A 19-18-as elsõ negyed után a szünetben 43-24-re (!) vezetett a Tarbes. Ezúttal kivételesen nem elírásról van szó, írd és mondd 6 pontot szerzett a teljesen szétesõ Mondeville a második szakaszban, miközben eddig Alain Jardel bukdácsoló csapata talán legjobb arcát mutatta.

A második félidõbe Herve Coudray lányai feleszméltek a 10 perces bénultságból és pillanatok alatt 10 pont alá hozták a különbséget. Az negyedik felvonás elõtt már csak 50-44-re mentek a hazaiak. A negyedik etapban 3 pontra megközelítette ellenfelét a Mondeville, de a felzárkózásban elfáradó vendégek fordítani már nem tudtak. A vége 66-61 lett. A Tarbes-ból a 14 pontos Florence Lepron remekelt, de a légiósok, Erin Thorn és Jelena Dubljevics is kivették a részüket a sikerbõl. A Mondeville-ból ezzel szemben csak a 28 pontos Sharp dicsérhetõ.

A harmadik EuroLigás alakulat a Bourges 10 perc alatt eldöntötte a Challes-les-Eaux elleni összecsapást. Pierre Vincent a második félidõben már a kulcsemberei játékperceivel is tudott gazdálkodni, a vége így is 85-44-es gyõzelem lett. A Bourges-ból a 19 egységig jutó Catherine Joens volt a legeredményesebb, de Ndongue dupla-duplája (11 pont, 10 lepattanó) is kiemelést érdemel.

Eredmények

Toulouse – Villeneuve d’Ascq 55-71
Aix-en-Provence – Lattes Montpellier 55-54
Basket Landes – Calais 60-53
Tarbes – Mondeville 66-61
Bourges – Challes-les-Eaux 85-44
Nantes Rezé – Charleville-Mézières 72-59
Arras – Hainaut Basket 61-52

Hirdetés