Hirdetés
Archivum

A Mystics a Dream otthonában nyert, 1-0-ra vezet az elõdöntõben:

:

Hirdetés

A Washington Mystics 87-84-es gyõzelmet aratott az Atlanta Dream otthonában a WNBA elõdöntõ párharcának elsõ meccsén. Ezzel az idegenbeli sikerrel a washingtoniak elvették riválisuk pályaelõnyét.

Szigorúan a számokat nézve a liga két legjobb formában lévõ csapata mérte össze az erejét. Az Atlanta Dream Angel McCoughtry kiválása ellenére az utolsó 17 meccsébõl 15-öt megnyert, míg a Washington Mystics a legutóbbi 10 találkozójából 9 alkalommal hagyta el gyõztesen a pályát. Ez a jó forma az elsõ negyedben a játék képén is visszaigazolást nyert. Extra dobásokat láthattunk mindkét oldalról és végül 10 perc után 26-26 állt az eredményjelzõn.

A második szakaszban a washingtoniak kerültek elõnybe, de sokáig nem alakult ki jelentõs különbség. Végül 44-41 után 7-1-es sorozattal zárták a játékrészt, ami 51-42-es vezetést eredményezett a Mystics számára. A második negyedben Elena Delle Donne egymaga 11 pontot szerzett. A harmadik etapban sokáig 9-12 egység között õrizte elõnyét a Mystics. Úgy nézett ki, hogy így akár a meccset végig tudják vinni. A játékrész hajrájában azonban 70-66-ig felkapaszkodott a Dream és ezzel teljesen nyílttá tették a folytatást.

A záró szakasz óriási fordulatokat hozott. A Mystics újra felépítette 9-10 pontos elõnyét, melynek eredményeként még az utolsó két percbe is 87-78-as vezetéssel fordultak. Innen már több pontot nem szereztek, miközben a Dream látótávolságba ért és volt labdájuk az egyenlítéshez is. Ezzel nem éltek, így 1-0-ra vezet a Mystics. A gyõztes gárdában Elena Delle Donne 32 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. A DVTK-hoz érkezõ Shatori Walker-Kimbrough nem lépett pályára. Folytatás keddrõl szerdára virradóra továbbra is Atlantában.

Eredmény
Atlanta Dream – Washington Mystics 84-87 (26-26, 16-25, 24-19, 18-17)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Washington Mystics javára.

Statisztika

Hirdetés