Hirdetés
Archivum

A nagy búcsúzások hétvégéje a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult a WNBA 2016-os alapszakasza. Az értékes pozíciókért zajló küzdelmek mellett két korszakos zseni is elbúcsúzott a közönségtõl. Bár Penny Taylor és Tamika Catchings is pályára lép még a rájátszásban, sõt csapataik éppen egymás ellen szerepelnek, de a hivatalos búcsúztatóikat a klubjaik az utolsó hazai alapszakasz meccseik utánra idõzítették.

A Phoenix Mercury gárdáját erõsítõ Penny Taylor 13 szezont töltött el a WNBA-ben. A pályafutását még a Cleveland Rockers csapatában kezdte 2001-ben és 2004 óta játszik Phoenix-ben. Az ausztrálok klasszisa a WNBA-n kívül is remekelt: 2006-ban világbajnok volt hazája válogatottjával, van két olimpiai ezüstérme és különbözõ csapataival nyert bajnokságot Olaszországban, Oroszországban és Törökországban.

A WNBA hivatalos videója a visszavonulásról:

Búcsú a szurkolóktól az utolsó hazai alapszakaszmeccs után (amatõr felvétel):

Az Indiana Fever gárdáját erõsítõ Tamika Catchings-t sem kell bemutatni, hiszen egyike a négyszeres olimpiai bajnok nõi kosárlabdázóknak. Catchings a klubhûség megtestesítõje, hiszen mind a 14 profi évét az Indiana Fever színeiben töltötte az Egyesült Államokban. A csapatát egyszer 2012-ben tudta bajnoki címre vezetni és ebben az évben a finálé MVP-jének is megválasztották.

Catchings számtalan rekordot tart. A WNBA-ben a legtöbb lepattanó, szám szerint 3308, a nevéhez fûzõdik. Éppen pályafutása utolsó évében érte be Lisa Leslie-t, emellett az elsõ játékos a ligában, aki több, mint 2000 büntetõt értékesített. Ötször választották az év védõjátékosának és tíz alkalommal szerepelt WNBA All-Star gálán.

Catchings utolsó alapszakaszmeccse (a WNBA hivatalos videói):

Hirdetés