Hirdetés
Archivum

A nagycsapatok sima gyõzelmeivel indult a spanyol bajnokság:

:

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az élcsapatokhoz csak a hétvégén estek be a világbajnokság sztárjai, a spanyol bajnokság vasárnapi elsõ fordulója sima mérkõzéseket hozott. A favoritok könnyedén nyertek és ami magyar szempontból fontos, Somogyi Andrea is bemutatkozott új csapatában.

A pénteki Szuperkupa döntõ után vasárnap este már az elsõ fordulóra került sor a spanyol bajnokságban. Ezúttal a még tovább erõsödõ Salamanca és az Ibiza csatája ígérkezett a legérdekesebbnek. A találkozó csak papíron tûnt izgalmasnak, a félidõben már 15 ponttal vezetett a Salamanca és a lefújás pillanatában is ekkora különbség mutatkozott a gárdák között. A Szuperkupa-gyõztes csapatból az ausztrál Belinda Snell és a brazil Erika volt a legeredményesebb 8-8 ponttal, de az összképhez hozzátartozik, hogy egy salamancai játékos sem töltött 25 percnél többet a parketten.
 

Az Ibizánál bemutatkozott Somogyi Andrea. A Pécsrõl viharos körülmények között távozó játékos közel 8 percet játszott és ez alatt 2 pont, illetve 1 lepattanó került a neve mellé.
 

A bajnoki címvédõ, de a nyáron teljesen kicserélõdött Valencia érdekes sorsolást kapott, már az elsõ meccsen a középmezõny stabil tagját, a Zaragozát fogadták. Itt sem kellett a szurkolóknak a körmüket lerágniuk, mivel a félidõre 8-9 pontos különbség állandósult az együttesek között, mely a lefújás pillanatára 19 pontra hízott. A Valenciából Rebekkah Brunson volt a legeredményesebb 13 pontjával. Az összes nevezetett valenciai játékos pályára lépett és itt is, mint Salamancábanm igazságosan megoszlottak a percek. Palau töltötte a legtöbb idõt a pályán, a maga 29 percével.
 

A veterán Aguilar-Valdemoro duóra építõ Rivas Ecoplis egy pont gazdag meccsen gázolt át ellenfelén. A Sóller BON DÍA! egy félidõn át tudta megnehezíteni a madridiak dolgát, de a harmadik negyedben megugrott a különbség és a vége 96 -70 lett. A Rivas Ecoplis-ból Bonner 21, Valdemoro 19 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.
 

Eredmények
 

PERFUMERIAS AVENIDA – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 51-36
C.B. OLESA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 88-86
UNB OBENASA NAVARRA – RC CELTA INDEPO 53-69
GIRONA FC – EXTRUGASA 57-63
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – MANN FILTER ZARAGOZA 64-45
CADI LA SEU D´URGELL – HONDARRIBIA – IRÚN 85-69
RIVAS ECOPOLIS – SÓLLER BON DÍA! 96-70

Hirdetés