Hirdetés
Archivum

A nagyok hozták a kötelezõt Spanyolországban:

:

Hirdetés

A spanyol bajnokság második fordulója nem hozott meglepetést. Az Euroliga csapatok gyõzelemmel hangoltak a hétközi nemzetközi megmérettetéseikre.

A címvédõ Salamanca a Kanári-szigeteken lépett pályára. A Gran Canaria együttese nem tudta megnehezíteni Lucas Mondelo csapatának az életét. A szünetben már 47-29-re vezettek a vendégek. A harmadik etapban még meg tudott ragadni 20 ponton belül a hazai gárda, de a negyedik negyedben már a 30 pontot is megközelítette a differencia. A vége 83-55 lett. A Salamanca legeredményesebbje a 21 pontos DeWanna Bonner volt. Vajda Anna közel 16 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 2 pont, illetve 4 lepattanó került a neve mellé.

A Valancia hasonlóan magabiztos, 85-57 arányú gyõzelmet aratott Zamorában a Caja Rural Tintos de Toro együttesének otthonában. A szünetben még csak 10 pontos különbség mutatkozott a csapatok között, de a második félidõben már nem tudták a lépést tartani a hazaiak. A Valenciánál ezúttal 9 fõs rotációt alkalmazott Natalia Hejkova és minden pályára lépõ játékos pontot is szerzett. A legeredményesebbnek a 17 pontos Eshaya Murphy bizonyult. Honti Kata 24 perc játék alatt 6 ponttal és 2 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl.

A Rivas Ecopolis igencsak megszenvedett Mallorcán. A hazaiak három negyed után még 57-53-ra vezettek és végül az Amaya Valdemoro nélkül súlytalannak látszó madridi gárda csak a végjátékban húzta be az elõzetesen kötelezõnek elkönyvelt gyõzelmet a Soller alakulata ellen. A Rivas Ecopolis legjobbja a 16 pontos Asjha Jones volt.

Vasárnapra egy találkozó, a Girona – CADI LA SEU összecsapás maradt.


Eredmények
SÓLLER BON DÍA! – RIVAS ECOPOLIS 64-67
CAJA RURAL TINTOS DE TORO – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 57-85
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – RC CELTA BALONCESTO 65-74
MANN FILTER ZARAGOZA – UNB OBENASA LACTURALE 63-54
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – PERFUMERIAS AVENIDA 55-83
JOPISA CIUDAD DE BURGOS – HONDARRIBIA – IRÚN 78-58

Hirdetés