Hirdetés
Archivum

A Namur nyerte a Belga Kupát:

:

Hirdetés

A hétvégén Vilvoorde városában rendezték a Belga Kupa négyes döntõjét. A trófeát a Basket Namur Capitale szerezte meg.

Fotó: basketnamurcapitale.be

Fotó: basketnamurcapitale.be

Belgiumban úgy vezették fel a hétvégi Final Four-t, hogy már az elõdöntõ elõrehozott finálét jelent. Ekkor csapott össze az Euroliga résztvevõ Castors Braine és az õsz folyamán az Európa Kupában is eredményesen szereplõ Namur. A két csapat kiemelkedik a belga bajnokságból, egymással viszont idén nem bír.

Ezen elõdöntõ alkalmával is éles csata kerekedett. A Namur a második negyed közepétõl 7-8 pontos elõnnyel gazdálkodhatott. A záró szakaszban 7 perccel a mérkõzés vége elõtt 59-49-re vezettek. Innen azonban akadt egy hosszabb kosárcsendjük, mely idõ alatt két egységre felzárkózott a Castors Braine. Igaz, fordítani nem tudott. A találkozó 63-61-es végeredményt hozott.

A döntõben a Namur ellenfele a Waregem volt, akik az elõdöntõben a Waver-t gyõzték le. A fináléban gyorsan nagy különbség alakult ki a felek között. A szoros elsõ negyed után a félidõben 35-23-ra ment a Namur. Végül pedig a 21 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát elérõ Briana Day vezetésével 73-51-es sikert ünnepelhetett a namuri gárda.

A Basket Namur Capitale, illetve annak jogelõdjeivel együtt számolva, a 17. kupagyõzelmét ünnepelhette, ami rekord Belgiumban.

Hirdetés