Hirdetés
Magyarország

A Namur-t látja vendégül a Cegléd:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa 5. fordulójában a a VBW CEKK Cegléd a belga Basket Namur-t látja vendégül.

A válogatott szünethez a VBW CEKK Cegléd 3 vereséggel és 1 győzelemmel érkezett. Azt a nagyon szép sikert éppen a belga rivális otthonában érték el a mieink. A csütörtöki találkozó hatványozott fontosságú, miután csak egy újabb győzelemmel tudná életben tartani esélyeit a továbbjutásra a CEKK. Erre mutatkozik is esély.

A Namur ebben a négyesben sereghajtó és még nyeretlenek. Nincs igazán jó szezonjuk nemzetközi porondon. Átlagban 23 ponttal veszítették el a találkozóikat és minden fellépésük alkalmával legalább 68 pontot kaptak. Eközben a támadójátékukat nézve pedig mindössze 34%-al értékesítették a lehetőségeiket. Egyetlen fontos statisztikai mutatóban sincsenek a top25-ben a 40 csapatos mezőnyben.

A válogatott szünetben visszatért a ceglédi csapathoz Licskai Zsófia és újra bevethető Angelika Stankiewicz. A két kiváló játékossal a fedélzeten lényegesen bővebbek a variációs lehetőségek. Pénteken láthattuk először ebben a felállásban a Ceglédet. Akkor 70-62-re alulmaradtak Gabriel Carrasco tanítványai Pécsett. Elsősorban az elveszített lepattanócsata és a 32%-os mezőnymutató döntött az utolsó percek rövidzárlata mellett. Ugyanakkor nyilván idő kell, amíg ebben a felállásban újra megtalálja számításait a csapat. Különösen védekezésben, a 70 kapott pont a hazai középmezőnyben sok. Érdemes kiemelni, hogy a Namur otthonában elért győzelem alapját ráadásul éppen a stabil védőmunka adta.

Ha a támadásokat nézzük, akkor a belgiumi siker alkalmával kulcsfontosságú volt, hogy a 26 mezőnykosarára 20 gólpasszt jegyzett a Cegléd. Rendkívül egységesnek bizonyult azon az estén a csapat és szép összjátékok végén születtek a találatok. Nem véletlen, hogy még 11 pontos hátrányból is sikerült visszajönni. Érkeztek gyorsindításos pontok, amik nagy fegyverei lehetnek hosszabb távon a CEKK-nek és az eladott labdák számát 9-en tartották a mieink. Döntőnek bizonyult, hogy a Gorjanácz, Higgins, Brezinova, Swanier négyes minden tagja kétszámjegyű pontot ért el.

Bár a Namur alakulatának van egy tapasztaltabb magja, melyet a hazánkban  is jól ismert Sarah Imovbioh, illetve a brit válogatott Rachael Vanderwal vagy éppen Hanne Mestdagh alkot, de a minőség és a rutin a Cegléd mellett szól. Mivel kiegészült a keret a belgiumi fellépéshez képest, a rotációs lehetőségek is bővebbek. Ha a ki nem kényszerített hibák számát csökkenti a pécsihez képest a Cegléd és sikerül olyan egységet, támadásban sokszínűséget mutatni, mint Belgiumban, akkor lehet esély a bravúrra.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés