Hirdetés
Archivum

A négy közé jutás a tét a TF számára:

:

Hirdetés

Csütörtökön már a negyeddöntõket rendezik Poznanban az Egyetemi Európa-bajnokságon. A TF 15 óra 15 perctõl a Bécsi Egyetem ellen lép pályára.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

A TF egy gyõzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört. Az “A” jelû trió második helyén végzett és így került össze a negyeddöntõk során a B-csoport elsõ helyezettjével, a Bécsi Egyetem csapatával. Ezt megelõzõen azonban még tekintsünk vissza a csoportkör utolsó fordulójára, hiszen a Göttingeni Egyetem egy hasonlóan erõs riválisnak bizonyult.

“Sokkal fizikálisabb csapat volt a német, mint mi. Náluk játszott felnõtt válogatott, több U23-as válogatott. Megpróbáltunk mindent. Nagyon sok támadást vezetnek és ponterõsek. Az volt az egyik célunk, hogy próbáljuk õket alacsony ponton tartani. Az elõzõ meccsükön is 80 pont felett dobtak, gyors kosárlabdát játszanak. Lényegében ez a terv sikerült is, a mérkõzés folyamán több védekezést is hatékonyan alkalmaztunk. Támadásban viszont nem voltunk eredményesek. Az utolsó negyedben tudtunk egyedül támadásban ponterõsek lenni. Akkor már a csütörtöki meccsre koncentrálunk.” – összegzett a TF vezetõedzõje.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

A szerdai pihenõnapon egy edzés szerepelt a programban. “Megpróbáltuk a támadásunkat csiszolni. Igyekszünk egy jó meccset játszani az osztrákokkal, ahol a tét nem más, mint a négybe jutás.” – jelentette ki Magyar Bianka. Egy évvel ezelõtt a Bécsi Egyetem megnyerte az Egyetemi Európa Játékok nõi kosárlabda tornáját. A céljuk ezúttal is az aranyérem és ehhez kellõen erõs keretet hoztak. Adódott a kérdés, hogy mit lehet kitalálni ellenük.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

“Azt tudni kell róluk, hogy Sigi Koizar személyében van egy vezérük, akit Zalaegerszegrõl ismerhetünk. Õt próbáljuk majd kiiktatni, mellette van egy jobb centerük és a mezõnyben egy gyors játékosuk, aki jó védõ is. A németek ellen tudtunk pár olyan védekezés-variációt kipróbálni, amit az osztrákok ellen is bevetünk. A védekezéssel nem volt gond az elsõ két meccsen. A támadásunkat pedig próbáljuk úgy variálni, hogy eredményesebbek legyünk. Ha ilyen 40-50 pont körül dobunk, akkor nem tudunk majd meccset nyerni.” – összegzett Magyar Bianka vezetõedzõ.


Fotó: EUSA

Hirdetés