Hirdetés
Archivum

A negyeddöntõben zárult válogatottunk számára a 3×3-as Világbajnokság:

:

Hirdetés

Kedden a záró napjához érkezett a 3×3-as Világbajnokság. Az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak a küzdelmek. A negyeddöntõben a magyar válogatott 17-14-re alulmaradt Kínával szemben.

A D-csoportban második helyen végzõ magyar válogatott a B-csoport gyõztesével Kínával mérkõzött a négy közé jutásért. A másik három negyeddöntõbõl a csoportmásodik lépett tovább és ebben a párosításban is a mieink szereztek vezetést a találkozó elején. Bozóki Bettina és Medgyessy Dóra két-két pontjával az elsõ játékmegszakításig elõrébb járt válogatottunk. Ekkor 4-3-ra vezettünk. Miután visszatértek a csapatok a pályára, Ruják Nóra büntetõjével 5-3-as elõnyre tettünk szert. A folytatásban azonban egyenlített Kína, a mérkõzés felénél 5-5-ös állást regisztrálhattunk.

Óriási küzdelem jellemezte a meccset, minden labdáért keményen megharcoltak a játékosok. A fej-fej melletti csatában Ruják újabb találatával 6-5-nél ismét megszereztük a vezetést, melyet Bozóki és Medgyessy révén 8-7-ig õriztünk is. Az egész tornán távolról hatékonyan célzó riválisunk egy duplával fordított. A folytatásban 9-9-nél és 10-10-nél még egyenlítettünk, de fokozatosan kínai fölény rajzolódott ki. A második játékmegszakítást követõen két és fél perccel a mérkõzés vége elõtt 13-10-re lépett el riválisunk.

A végjátékban Medgyessy bravúros duplájával 13-12-re felzárkóztunk. Erre gyorsan válaszolt Kína, de Bozóki révén mi sem maradtunk adósak. Ennek megfelelõen 14-13-nál újra teljesen nyílt lett a találkozó. Az utolsó perchez közeledve azonban ismét Kína akarata érvényesült, 16-13-nál 3 ponttal elléptek. Ez döntõnek bizonyult, hiszen innentõl távoli dobásokkal kockáztatniuk kellett a mieinknek. A videóbíró jó ütemû használatával sikerült még támadási lehetõséget szerezni, sõt büntetõt értékesítve 16-14-re felzárkóztunk. Fordítási esély azonban nem akadt, küzdelmes meccsen 17-14-es kínai siker született.

A magyar válogatott számára ezzel a negyeddöntõben zárult a 2018-as 3×3-as Világbajnokság, mely három gyõzelmet, két vereséget és Theodoreán Alexandra ügyességi számban elért sikerét hozta. Gratulálunk!

Eredmény
Kína – Magyarország 17-14
Pontszerzõk: Medgyessy Dóra 7, Bozóki Bettina 4, Ruják Nóra 3

Statisztika

Hirdetés