Hirdetés
3x3

A negyeddöntők és az elődöntők jönnek szombaton Debrecenben:

:

Hirdetés

Szombaton a debreceni 3×3-as ifjúsági fesztivál a rájátszással folytatódik. A csoportkört veretlenül záró “A” válogatottunk automatikusan a négy közé került. A “B” válogatott és a debreceni fiatalok csapata pedig a negyeddöntőben folytatja.

A Dénes Anna, Madár Eszter, Mudra Viola, Szerencsés Tamara összeállítású magyar “A” válogatott mind a hat mérkőzését megnyerte. Ezeken összesen 100 pontot értek a magyar lányok, így a szerzett pontokban is kiemelkedtek a mezőnyből. Mindössze egyetlen olyan találkozó volt, amikor 6 egységnél kisebb különbség alakult ki. Ez a csehek elleni 14-12-es kiélezett csata. A mieink mögött a második helyet az észtek szerezték meg 5 győzelemmel, illetve 1 vereséggel. Hat találkozón 97 pontot értek el.

Az “A” válogatottunk az elődöntőben a magyar “B” válogatott és Csehország csatájának győztesével találkozik. A  „B” válogatott Andi Hanna, Perényi Lídia, Salamon Zsófia és Szabó Zita összeállításban szerepel. A csoportkörben 2 győzelemmel és 4 vereséggel, 73 szerzett ponttal az 5. helyen zártak a lányok. Nehéz sorsolást kapott a csapat, de a második napon Izrael ellen megszerezték az első sikert, majd pénteken a debreceniek legyőzésével sikerült bebiztosítani a továbbjutást. A csoportkörben a csehektől 21-13-as vereséget szenvedtünk, de az egyenes kieséses szakasz mindig más.

A Mezei Dóra, Nagy Lili, Holinka Hanna és Baczuk Virág összeállítású debreceni gárda szintén folytathatja szombaton. A debreceniek Izrael 10-4-es legyőzésével biztosították be a továbbjutásukat. A négy közé jutásért Szlovénia lesz az ellenfél. A csoportkörben 22-6-ra alulmaradtak velük szemben a debreceni lányok. Ugyanakkor ezt a meccset éppen az Izrael elleni sorsdöntő csata után vívták. Ebben a párosításban is igaz, hogy az egyenes kieséses szakasz eltérő versenyhelyzet. A továbbjutó az elődöntőben Észtországgal mérkőzik.

Menetrend – augusztus 29., szombat

Negyeddöntők
17:00 Csehország – Magyarország “B”
17:25 Szlovénia – Debrecen

Elődöntők
19:05 Magyarország “A” – A Csehország – Magyarország “B” negyeddöntő továbbjutója
19:30 Észtország – A Szlovénia – Debrecen negyeddöntő továbbjutója

Fotó: 3×3 Debrecen Facebook / Derencsényi István

Hirdetés