Hirdetés
3x3

A negyeddöntővel ért véget a 3×3-as Nemzetek Ligája konstancai végjátéka válogatottunk számára

Franciaország - Magyarország 13-11

FIBA 3x3 Nations League Final 2022
Konstanca, Románia

A magyar válogatott pontszerzői: Pusztai Petra 5, Jáhni Zsófia 4, Tóth Orsolya 2.

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 3×3-as Nemzetek Ligája döntőjének konstancai negyeddöntőjében 13-11-es vereséget szenvedett Franciaországtól.

Az első percben 2-0-s előnybe kerültek a franciák. Tóth Orsi labdaszerzése után Pusztai Petra szerezte az első találatunkat, ezzel 2-1-re szépítve. A folytatást gyors kosárváltások határozták meg. Ebből jól jött ki válogatottunk: Pusztai Petra, Tóth Orsi és Jáhni Zsófi révén 4-4-nél egyenlítettünk. Egy kihagyott francia büntető után 5-4-nél pedig a vezetést is átvettük. Ezt követően Jáhni Zsófi ziccere után 6-5-nél is előrébb jártunk.

Az első megszakítás előtt a nagy ritmusú mérkőzésen kétszer betaláltak franciák. A szusszanásnyi pihenőre így 7-6-os hátrányból érkeztünk. A folytatás első pontját is a franciák szerezték, de ezt követően átvette azt irányítást a magyar csapat. Jáhni Zsófi révén szépítettünk. Pusztai Petra duplájával 9-9-nél egyenlítettek is a mieink. Sőt Jáhni Zsófia találatával 10-9-nél ismét a válogatottunk járt előrébb. Tóth Orsi remek betörését követően pedig már 11-9 szerepelt az eredményjelzőn. Erről az állásról érkezett el a második megszakítás.

Az utolsó három percbe fordulva a francia csapat ragadta magához a kezdeményezést. Általában ekkor a legerősebbek, miközben riválisuk ereje már fogyóban, mindig tudnak újítani. 12-11-nél vette át a vezetést ellenfelünk. A magyar lányok azonban nagy erőket mozgósítottak és több támadásnál is mutatkozott esély az egyenlítésre. Ezzel nem sikerült élni. Az utolsó percbe fordulva 13-11-re szakadtak el a franciák.

A hajrában egy duplával még lett volna lehetőség hosszabbításra menteni a negyeddöntőt, de a szoros francia védekezés mellett nem sikerült dobóhelyzetet kialakítani. Franciaország nagy csatában, döntő pillanatokban pontosabb megoldásokat választva 13-11-re nyert és a legjobb négy között folytatja. A mieink számára lezárult a 3×3-as Nemzetek Ligája 2022-es kiírása. Válogatottunk az előkelő 8. helyen zárt a sorozatban.

Hirdetés