Hirdetés
Magyarország

A negyedik mérkőzés jön a döntőben:

:

Hirdetés

Kedden 16 óra 30 perctől rendezik a bajnoki döntő negyedik felvonását, melyen az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja a Sopron Basket csapatát. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a Sopron Basket 2-1-re vezet. A képlet nagyon egyszerű, amennyiben a Sopron nyer, bajnok lesz, hazai siker esetén pénteken jön a sorsdöntő ötödik találkozó.

A harmadik találkozót szombaton 81-46-ra nyerte a soproni csapat. A két gárda idei mérkőzéseit tekintve most alakult ki a legnagyobb differencia. Ráadásul a statisztikákat böngészve láthatjuk, hogy ez volt az első alkalom, amikor a Sopron mezőnymutatója 50% felett alakult ki, míg a Szekszárdé 30% alatt. A döntő második meccsén fölényben játszott a palánk alatt a Szekszárd, míg ebben fordított a Sopron és 33-26-ra megnyerte a lepattanócsatát. Nagyon jól találta meg az egyensúlyt a belső és a külső játéka között Gáspár Dávid együttese. Emellett koncentrációban, illetve csapatjátékban az Euroliga menetelés alkalmával mutatott erényeit ezúttal is megcsillogtatta. Ezt jól mutatja a 28 mezőnykosárra jutó 24 gólpassza.

A Szekszárd a második meccsen jó helyzetfelismeréssel találta meg a réseket a Sopron védekezésén és emellett jöttek extra dobásai. A harmadikon ez elmaradt, az 57 kísérletéből 16 lett sikeres. Ráadásul a 16 mezőnykosárra mindössze 5 gólpassza jutott. Volt 16 eladott labdája a KSC-nek és mindössze 9 szerzett. Soproni oldalon ez az arány 10-10 lett. Miután viszonylag hamar eldőlt az összecsapás, így 23-24 percnél többet a kulcsemberek nem töltöttek a pályán és tíz játékos kapott legalább 10 percet szombaton. Ez május elején egy bajnoki döntő párharcban kulcsfontosságú. Különösen úgy, hogy mindkét oldalon akadnak sérülések.

Idéztük korábban Szabó Gergő és Gáspár Dávid nyilatkozatát. A szombatihoz hasonlóan a negyedik találkozó is közönség előtt zajlik majd. Óriási kérdés, hogy ebből mekkora erőt tud meríteni a Szekszárd és hatékonyságban képes-e lesz visszakanyarodni a második találkozón mutatott játékához, ahogy erre az ügyvezető elnök is kitért. Soproni részről pedig Gáspár Dávid is hangsúlyozta, hogy a versenyszellemet, a keménységet, az energiát, a éberséget tekintve idegenben is jól kell reagálni. Érdekes lesz majd figyelni ilyen szemmel is a találkozót.

A Szekszárd számára a nézők visszatérése miatt egy óriási lehetőség a keddi, hogy megpróbálja kiharcolni a sorsdöntő ötödik találkozót. A Sopron a szombati fölényét tovább építve pedig joggal érezheti úgy, hogy lezárhatná a párharcot. Azt nyilvánvalóan mindkét fél tudja és különösebben nem is kell ragozni, hogy egy ötödik meccs már speciális versenyhelyzet, ahol mutasson bármit is a szezon addigi képe, az már soknevezős történet lenne.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés