Hirdetés
Magyarország

A negyedik negyedben fordított a Győr a Cegléd otthonában

VBW CEKK Cegléd - UNI Győr-MÉLY-ÚT 70-79 (23-16, 19-22, 21-15, 7-26)

Bajnokság, 10. forduló
Albertirsa, Újcsarnok
Nagy V., Söjtöry T., Sörlei A. (Farkas J.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 12/3, Kobolák 7/3, Szabó Fa. 4, Szirony 13/9, Szabó Fl. 4. Csere: Szabó P. 5, Katona 5/3, Baugh 1, Holesinska 19/6, Rakita.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Colley 9, Dubei 12/6, Török 14/3, Dombai 11/6, Mompremier 24. Csere: Varga 2, Nagy, Weninger 5/3, Oroszova 2, Milkovics.

Hirdetés

A bajnokság 10. fordulójának záró mérkőzésén az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 79-70-re győzte le a VBW CEKK Cegléd együttesét. A 26-7-es negyedik negyedben fordított maga javára a találkozót a győri csapat.

Beatrice Mompremier találata vezette fel az összecsapást, melyre Szirony Dorina válaszolt egy triplával. A Cegléd kiválóan kezdett. Ezzel a lendülettel 9-2-re elléptek a hazaiak alig három perc játékot követően. Már az első negyed is nagy fordulatokat tartogatott. Előbb Beatrice Mompremier vezetésével 11-11-nél egyenlített a Győr, majd innen ismét a CEKK került előnybe egy újabb 8-0-s futással. 10 perc után 23-16 állt az eredményjelzőn. Kiemelkedő formát mutattak támadásban a hazaiak, akik a 12 mezőnykísérletükből 9-et értékesítettek. Petra Holesinska volt a házigazda legeredményesebbje 7 ponttal. A második szakasz elején is a cseh játékos remekelt, 2+1-es helyzetével 26-16-nál elérte a 10 pontot a differencia. A Győr Török Ági 2+1-es megoldásával kezdte meg a felzárkózást, majd Weninger Virág tripláját és Shay Colley dupláját követően két pontra olvadt a differencia.

A második szakasz közepén teljesen nyílt lett az összecsapás. Petra Holesinska triplájával még 29-24-re elszakadt a CEKK, de innen egy 8-0-s futással 32-29-re fordított a Győr. Sorrendben Beatrice Mompremier, Török Ági, Dombai Réka és Shay Colley voltak ezen futás pontszerzői. A Cegléd tartását dicséri, hogy azonnal válaszolt ezen rohamokra. Amikor Kobolák Cintia triplája célt ért, 35-32-nél már ismét a házigazda vezetett. Az ekkor megszerzett előnyét pedig a félidő hajrájában megőrizte a CEKK. Az utolsó két percben ismét betalált Kobolák Cintia és Petra Holesinska kettőse, majd a nagyszünet 42-38-as eredményét Szabó Petra büntetői alakították ki. A harmadik szakasz elején kiegyenlített mederben haladt a küzdelem. Sokáig 1-3 pont között mozgott a differencia. Végül 51-49 után Szabó Dóra tripláját követően tudott ismét elszakadni a CEKK.

A harmadik etap hajrájában a hazaiak voltak a pontosabbak. Amikor a játékrész végén Szabó Fanni egy kiváló helyzetfelismeréssel labdát szerzett és ziccert értékesített. 63-53-ra módosította az állást Hegedűs Péter együttese. Erről a 10 pontos differenciáról érkezett el a záró szakasz. Közel egy percet kellett várni az első találatra, amely Shay Colley nevéhez fűződött. A kanadai irányító ezt követően két büntetőt is értékesített, de Szirony Doria triplájával még 66-58-ra megugrott a CEKK. Sokat kivett a hazaiakból a mérkőzés. Iványi Dalma tanítványai az utolsó hat percben több erőt tudtak mozgósítani és ekkor a játék minden elemében a hatalmasat küzdő, de elfáradó riválisuk fölé nőttek. Szirony triplája után a következő hét percben egy mezőnykosarat értékesített a Cegléd. A Győr ez idő alatt 21-2-es szériát mutatott be, amivel 79-68-ra fordított. Három és fél perccel a mérkőzés vége előtt Dombai Réka révén egyenlítettek a vendégek 68-68-nál, majd Török Ági és Dubei Debóra pontjaival kezdte növeli előnyét a győri gárda. A végeredményt Szabó Flóra duplája alakította ki, de így is végül 79-70-es győri siker született.

Hirdetés