Hirdetés
Archivum

A négyes döntõ kapujában az orosz elitklubok:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn rendezték az Orosz Kupa negyeddöntõinek elsõ felvonását. A találkozókon az EuroLigások nagy elõnyre tettek szert, míg a négyes döntõ negyedik kiadó helyéért a Kurszk és a Novoszibirszk között minimális különbség alakult ki.

Az Orosz Kupa negyeddöntõi közül az egyik legérdekesebbnek a címvédõ Jekatyerinburg és a Dinamo Moszkva összecsapása igyekezett. A párharc azonban csak papíron ígért nagy csatát, egy negyed után már 9-24-re lépett el a világ leggazdagabb klubja. Ezzel pedig nemcsak a mérkõzés, de az egész párharc végére pont került. A félidõre sem tudott tovább faragni hátrányán a Dinamo, majd a harmadik szakaszban 20 pont fölé nõtt a differencia. A vége 53-74 lett, a címvédõ nyugodtan várhatja a visszavágót. A gyõztes csapatból a 14 pontos Olga Artyesina emelkedett ki, míg a másik oldalon a 20 egységig jutó Marina Kuzina remekelt.

A Szpartak Moszkva a Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva alakulatával mérte össze erejét. A találkozó meglepõen szorosan alakult. Az utolsó negyed elõtt mindössze négy ponttal vezetett Pokey Chatman hölgykoszorúja és a vége is csak 66-74 lett. A viszonylag szoros eredmény ellenére a négyszeres EuroLiga gyõztes továbbjutása nem lehet kérdéses. A találkozón a 14 pontig és 9 lepattanóig jutó Lauren Jackson parádézott, a többi klasszis betlizett a sztárcsapatból.

Az Orenburg a Szpartak Noginszk otthonában lépett pályára. A mérkõzés és a továbbjutás sorsa is 10 perc alatt eldõlt. Egy negyed után 10-31-re vezetett az Orenburg. A folytatásban állandósult a különbség, a vége 58-85 lett. A gyõztes csapatból a 17 pontig és 6 lepattanóig jutó Tina Charles emelkedett ki.

A negyedik negyeddöntõ tartogat egyedül izgalmakat a visszavágóra. Itt a negyedik negyedben jelentõs hátrányból visszakapaszkodva mindössze 80-77-re kapott ki Kurszkban a Novoszibirszk. A mérkõzésen a hazaiak csak Lindsey Harding parádés játékának és 20 pontjának köszönhették a minimális sikert, igaz továbbjutásuk igy sem biztosított.

Orosz kupa – negyeddöntõk – 1. mérkõzések

Dinamo Moszkva – UMMC Jekatyerinburg 53:74
Dinamo Kurszk – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 80:77
Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva – Spartak Vidnoje 66:74
Szpartak Noginszk – Nagyezsda Orenburg 58:85

A visszavágókat november 28-án rendezik, a négyes döntõre január 27-28-án kerül sor.

Hirdetés