Hirdetés
Magyarország

“A nehézségek után mindig fel kell tudni állni, a hibákból tanulni kell”:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Szombaton elrajtol a 2021/2022-es évad alsóházi rájátszása. Az ELTE-BEAC Újbuda a PINKK Pécsi ellen kezdi meg a szereplését.

A BEAC múlt héten kiélezett csatában maradt alul a TFSE-MTK otthonában az alapszakasz zárása alkalmával. Egy győzelemmel vagy 10 pontnál kisebb arányú vereséggel a rájátszásban való szereplés jogát is kivívhatta volna. Végül azonban 79-67-re maradt alul a csapat, így az alsóházi rájátszásban folytatja.

A BEAC kilenc győzelmet szerzett eddig, a kiesés veszélye még matematikailag sem fenyegeti. Egy győzelemmel pedig a kilencedik helyét is bebiztosíthatja.

Múlt héten edzőváltás történt a klubnál. Balogh Judit távozása után megbízott vezetőedzőként Horváth Bianka irányítja a munkát.

“Nehéz napok vannak mögöttünk. Ez senkinek sem könnyű. Nem sikerült a play-offot kiharcolnunk, de van még hat mérkőzés, amit szeretnénk teljes erőbedobással lejátszani.” – nyilatkozta a klub videós riportjában Czank Tímea csapatkapitány.

Mindenki csalódott, hogy nem sikerült bejutnunk, de sportolók vagyunk. A nehézségek után mindig fel kell tudni állni, a hibákból tanulni kell. Mindenkinek meglesz a motivációja, hogy minél több meccset megnyerjünk a play-outban.

– hangsúlyozta Czank Tímea, akit arról is kérdeztek, hogy mi dönthet a szombati mérkőzésen.

“Jó kérdés… Megpróbáljuk magunkat összeszedni, amennyire lehet. Nem mondom, hogy nem vagyunk gödörben, de megpróbáljuk egymást kihúzni és ami bennünk van, azt szombaton kitenni a pályára.” – összegzett a BEAC csapatkapitánya.

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés