Hirdetés
Európa

A német női kosárlabda nagy napja jön:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra rendezik a WNBA draftját, melynek Európából nézve az egyik legérdekesebb eleme a német tehetségek színrelépése. Három játékossal képviseltetik magukat.

Satou Sabally a címlapokon szerepel és talán nem is kell bemutatni. Az utolsó évét dobva lépett ki az egyetemi programból az Oregon tehetsége. A játékjoga előkelő helyen kelhet el, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt csonka szezonban 29 perc alatt 16,2 pontot (46,4%-os mezőnymutatóval), 6,9 lepattanót és 2,3 gólpasszt átlagolt.

A remek adottságú center Luisa Geiselsöder komoly szintet lépett a karrierjében. A Nördlingen színeiben 21 mérkőzésen 30 perc alatt 18,6 pontot, 6,1 lepattanót és 1,4 gólpasszt jegyzett, de érdemes kiemelni a 1,1 szerzett labdáját is. Az előzetes esélylatolgatások szerint a 21. helyen kelhet el és a Dallas Wings szerezheti meg a játékjogát.

Végül, de nem utolsó sorban ott van Leonie Fiebich. Őt a 64. helyre rangsorolják és jó eséllyel idén nem fog elkelni. Bár volt olyan esélylatolgatás, mely felvetette, hogy akár a harmadik körben egy szemfüles csapat bizalmat szavazhat a 192 cm magas játékosnak. Fiebich egy extra adottságokkal rendelkező született tehetség, aki a Wasserburg színeiben sérülése után éppen a szezon félbeszakítása előtt tért vissza egy 23 pontos meccsel.

Hirdetés