Hirdetés
Archivum

A német nõi kosárlabdázás mentsvárában folytatódik az EK rájátszása:

:

Hirdetés

A nemzetközi kupaszereplést egyedüli német csapatként vállaló Saarlouis Royals otthonában kezdõdik meg szerda este az Európa Kupa rájátszásának második köre. A német együttes a jóval nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezõ, de szebb napokat is látott verseci KK Hemofarm Stada gárdáját fogadja.

A Saarlouis Royals mestere René Spandauw, a találkozót megelõzõ sajtótájékoztatóján arra panaszkodott, hogy semmilyen videó felvételt nem tudtak szerezni ellenfelükrõl, így vaktában, de a továbbjutás reményében készülnek a találkozóra.

„Óriási siker ez számunkra, hogy eljutottunk a rájátszás második fordulójába. A klub történetének egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk. Egy nagy problémám van jelen pillanatban, hogy nem ismerjük az aktuális ellenfelünket, a Hemofarm Stada együttesét. Természetesen áttanulmányoztuk a statisztikájukat, látjuk, hogy szerb játékosokra építenek, de semmi több. Nem tudtunk szerezni videó felvételt, pedig a Marburgs vezetõedzõje Aleks Kojic és az Eurobasket.com munkatársa Cornelius Damm is megpróbált segíteni. Tõlük azt az információt kaptuk, hogy egészen más stílusban játszik ellenfelünk, mint mi. Tisztában vagyunk vele, hogy a Hemofarm Vrsac egy nagy európai profi klub és, hogy a szerb nõi kosárlabdázás még mindig meghatározó nemcsak Európában, hanem az egész világon.  Saját játékunkat igyekszünk játszani. Legnagyobb elõnyünk, hogy saját csarnokunkban kezdünk. Fantasztikus közönségünk biztatása mellett szeretnénk gyõzni és olyan eredményt elérni, hogy bizakodva léphessünk pályára a Hemofarm 4500 férõhelyes arénájában.” – mondta René Spandauw.

Az Európa Kupa nyolcaddöntõinek többi találkozójára, köztük a Gyõr kurszki vendégjátékára csütörtökön kerül sor.

A rájátszás programja:

Seat Foton Gyõr – Dinamo Kurszk

K.V. Imperial AEL – Lattes Montpellier
Dinamo Moszkva- Ibiza Sport Island
Gran Canaria – Municipal Targoviste
KK Hemofarm Stada – Saarlouis Royals
USO Mondeville – Botas Spor
Sony Athinaikos – Dinamo Kijev
Mann Filter Zaragoza – Nadezhda Orenburg

Hirdetés