Hirdetés
Utánpótlás

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia kiválasztót tart:

:

Hirdetés

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia november 16-án, szombaton kiválasztót tart, amelyre szerte az országból várja a tehetséges, kosárlabdázni szerető leányokat. Részletek az eseményt bemutató közleményben.

Forrás: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sajtóközlemény

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségkutató-kiválasztó nyílt napot hirdet 2007. január 1. és 2008. december 31. között született leány kosárlabdázóknak 2019. november 16-án, szombaton.

A 2018. október 11-én átadott Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián célunk, hogy nemzetközi szintű játékosokat neveljünk ezeken a pályákon a magyar női és férfi válogatott számára. Szeretnénk olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlődéséhez, és példát mutatni nem csak a világszínvonalú létesítményünkkel, de legfőképp professzionalizmusunkkal, fanatizmusunkkal, utánpótlás-nevelő munkánkkal.

Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve, hazai és nemzetközi versenysorozatokban szerepelve játékosaink elérjék a heti 20 óra edzéssel és versenyzéssel töltött időt, melynek jelentős része személyre szabott, a játékos aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelő program. Játékosaink így lehetőséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével a fiatal kosárlabdázók minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal.

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

E célból középiskolás játékosaink több partneriskolánk közül választhatnak, emellett számukra speciális tanrendű kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtől a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában, mely egy erős, országos szinten is kiemelt gimnázium. A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia számára kiemelten fontos az, hogy az élsport mellett játékosai felsőfokú tanulmányokat is folytassanak, ezért a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a PTE közös kosárlabda-életmodelljének csúcsa a tervezett egyetemi ösztöndíjprogram.

Mentori és nevelői feladatkörben olyan szakemberek segítik játékosainkat, mint a sokszoros válogatott Csák Magdolna és Anitics Lívia, akik jól ismerik az élsporttal járó kihívásokat, és pedagógusként támogatni tudják az utánpótláskorú kosárlabdázókat a pályán és a pályán kívül is.

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapatok három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas, a nézőtér a beépített mobil lelátók segítségével 2000 főre bővíthető. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözők várják a csapatokat, az edzői szobán kívül konferenciaterem is létesült. Az edzőcsarnokban helyet kapott egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítő wellness-részleg is, valamint egy fitness- és erősítőterem, ahol játékosok szakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erőnléti programjukat. A csarnok mellett, különálló épületben létesülő rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást.

A saját étteremmel működő, 60 fős, szállodai szintű kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfős szobák, szobánként saját fürdőhelyiséggel várják a tehetséges serdülő, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, szakmai irányelvek és saját dietetikusunk kontrollja alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelően. Akadémiánkon egyénre szabott dietetikai tanácsadás is elérhető játékosaink számára.

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2019. november 16-án kiválasztó napot tart Pécsett új létesítményében (7631 Pécs, Megyeri út 74/1.), ahová a 2007. január 1. és 2008. december 31. között született leány kosárlabdázókat várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok akadémiánk edzőivel, Rátgéber László mesteredző irányításával kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt.

A nyílt nap programja:

10.30-tól         Érkezés, regisztráció

11.00-12.30    Edzés

12.30-13.30    Ebédszünet

13.30-14.00    A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia és kollégiuma bemutatása

14.15-16.15    Edzés

A nyílt napra saját sportruházat és váltócipő szükséges!

A rendezvény ideje alatt a büfé üzemel.

A jelentkezési lap innen letölthető: https://www.ratgeberakademia.hu/letoltes/Ratgeber-Akadmia-jelentkezesi_lap-toborzo-20191116.docx

A jelentkezési lapokat a csak.magdi@ratgeberakademia.hu címre várjuk 2019.11.08. 12 óráig!

További információ: Csák Magdolna tel.: +36-30-997-4709

Zalay Zoltán tel.: +36-20-536-3831

Forrás: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sajtóközlemény

Hirdetés