Hirdetés
Archivum

A nemzetközi és a magyar szövetség is segít a gyõrieken:

:

Hirdetés

A nemzetközi és a magyar kosárlabda-szövetség is segít a szombaton súlyos közúti balesetet szenvedett HAT-AGRO UNI Gyõr nõi csapatának, amelybõl Tapodi Péter klubigazgató és Fûzy Ákos vezetõedzõ is életét vesztette a Kapuvárnál bekövetkezett szerencsétlenségben.

Fûzy András klubelnök a Digi Sport hétfõi Reggeli Start címû mûsorában közölte, vasárnap két mûtétet hajtottak végre, az egyiket a csapat gyúróján, Burdi Szabolcson, akinek az állapota kritikus, és mélyaltatásban van, a másikat pedig Kovács Krisztinán, aki várhatóan fel fog épülni.

Fûzy – aki a vezetõedzõ személyében unokatestvérét gyászolja – szerint a tavaly bajnok, idén pedig ezüstérmes klub segítséget kap a nemzetközi szövetségtõl, és kölcsönjátékosokat fog igazolni, a hazai szövetség (MKOSZ) pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden segítséget meg kíván adni a gyõrieknek ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2013/2014-es idényben. Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el.

A Nemzeti Sport Online információi szerint Natasa Kovacevic és a Sopronból Gyõrbe átszállított Kovács Krisztina mellett Tullner Evelin fekszik még a gyõri kórházban, akinek a nyílt bokatörését szombaton megoperálták. Sopronban ápolják a kéz- és csuklótörést szenvedõ Koch Dórát, a vágási sérülésekkel és fejsebbel kezelt Pénzes Kingát, valamint Czirják Noémit, aki a vágások mellett kisebb gerincsérülést is szenvedett. A többi játékost hazaengedték a kórházból.

Forrás: MTI/NSO

Hirdetés