Hirdetés
Európa

A nemzetközi kupaszereplésről is lemondhat a TTT Riga

Hirdetés

Folytatjuk az Euroliga csapatok jelenlegi helyzetét áttekintő sorozatunkat. Ezúttal a TTT Riga kerül sorra, ahol szintén óriási a bizonytalanság a jövővel kapcsolatban.

A rigai klub a versenyhelyzetek leállítását követően komoly gondba került – derül ki a lett közszolgálati adó sportcsatornájának összeállításából. A helyi önkormányzat 150000 eurós gyorssegélyt szavazott meg a klubnak, hogy a szezon lezárásához szükséges költségeket fedezni tudja. Nem csak a válság okozott gondot a klub számára, a megjelent cikk szerint már tavaly év vége óta elmaradtak a fizetésekkel. Ezekre a problémákra csak rátett egy lapáttal a világjárvány és az azzal járó gazdasági visszaesés.

A klubnál a hatékonyabb működős érdekében pénteken új menedzsment áll fel, melyet az egykori kiváló játékos Gunta Baško, illetve Juris Švanders és Jānis Golubevs alkot. Az már most látszódik, hogy jóval kisebb költségvetéssel dolgozhatnak, mint korábban. Ugyanakkor abban bíznak, hogy a TTT Riga mez még így is elég vonzó lesz a profik között kisebb tapasztalattal rendelkező játékosok számára, hogy megmutassák magukat.

A nemzetközi kupaszereplés a költségvetés függvénye. Csak akkor lépnek ki a nemzetközi porondra, ha legalább 700000 eurós költségvetést elő tudnak teremteni. Mindössze két játékosnak van szerződése a következő évadra. Ők Megan Huff és Zenta Melnika. Egy fő távozása pedig biztos, ő Kate Krēsliņa, aki belga Castors Braine alakulatához írt alá. A többiekkel megkezdték a tárgyalásokat.