Hirdetés
Archivum

A nevezések száma határozza meg az Euroliga selejtezõt:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Elnöksége elfogadta, mely csapatok nyújthatnak be nevezést a 2019/2020-as szezon tekintetében a nemzetközi kupasorozatokra. Magyar szempontból érdekes, hogy miként alakulhat az Euroliga selejtezõ és ezzel együtt a második hazai nevezõ az Aluinvent DVTK sorsa.

A legfontosabb dátum, 2019. július 8., hétfõ. Eddig kell a csapatoknak a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) illetékesei felé a a nevezéseket benyújtani, illetve a szükséges díjak befizetésére is eddig van lehetõség mindkét versenysorozatban. Szabó Istvánnál, az Aluinvent DVTK technikai vezetõjénél érdeklõdtünk a klub lehetõségeirõl a selejtezõt nézve. A DVTK technaikai vezetõje lapunknak elmondta: úgy tûnik várhatóan csak Oroszország és Törökország rendelkezik két-két biztos csoportkörös státusszal az Euroligában.

Azt, hogy selejteznie kell-e a DVTK-nak vagy sem, majd a nevezések végleges száma fogja meghatározni. Szabó István arról tájékoztatta lapunkat, hogy annak idején összeállítottak két hozzávetõleges táblázatot a klubnál, hogy mire számíthatnak. Az alapján akár összejöhet 22 jelentkezõ is a 16 helyre, így az elsõ tíz hely biztos (2 orosz, 2 török, 1 francia, 1 magyar, 1 cseh, 1 olasz, 1 spanyol és 1 lengyel). Magyarország az utolsó három évben elért nemzetközi klub versenysorozatokban szerzett pontok alapján ebben a rangsorban az orosz, török, francia trió mögött a negyedik, eléggé megelõzve az ötödik Csehországot. Azt követi az olasz, spanyol és lengyel hármas.

Hirdetés