Hirdetés
Archivum

A New York Liberty jutott a keleti fõcsoportdöntõbe:

:

Hirdetés

Labdája volt a hosszabbításhoz az Indiana Fever gárdájának New Yorkban a keleti fõcsoport elõdöntõjében. Briann January azonban elhibázta a dobást, így a New York Liberty játszhat az Atlanta Dream gárdájával.
 

Rosszul indult az este a Liberty híveinek, miután kiderült, hogy kezdõ centerük Janel McCarville bokaficam miatt kihagyni kényszerül az összecsapást. A kiváló palánk alatti játékost Plenette Pierson helyettesítette, aki végül 26 percet töltött a pályán.
 

Nagyon bekezdett a sorsdöntõ összecsapáson a vendég Indiana Fever, 6 és fél perc játék után már 11-19-re vezettek a teher és az elvárások alatt megrogyni látszó new yorkiak ellen. A Liberty Pondexter ponterõs, igaz az egyéni megoldásokat elõtérbe helyezõ játékával 19-21-re zárkózott fel, de a játékrész vége ismét a vendégeké volt, így Douglas és Carson pontváltása után 21-26-os állás mellett vonultak pihenõre a csapatok.
 

A második negyed elején hamar elolvadt a Fever elõnye, Carson bravúros duplája és Pondexter triplája után 26-26 állt az eredményjelzõn. Az egyenlítés után gyorsan a vezetés is meglett a hazaiaknak, de ez a fellángolás nem tartott sokáig. Catchings 7 pontot szerzett egymás után, amivel újra minimális vendég elõny mutatkozott (31-33). Az év védõjátékosának azonban nem akadtak társai, így pedig az egyre pontosabban célzó New York fokozatosan kezébe vette az irányítást és a szünet elõtt 2 perccel már 46-41-re vezettek. Mielõtt hátradõlhettek volna a hazai hívek, újra beindult a tavalyi döntõs. A játékrész utolsó 6 pontját az Indiana szerezte, így 46-47-es állásról mentek a nagyszünetre a hölgyek.
 

A harmadik periódusban az Indiana ott folytatta, ahol a második szakasz végén abbahagyták. Douglas és Catchings tripláival 52-59-re elhúztak az ellenfelüktõl. Ezt a 7 pontos elõnyt a vendégek sokáig magabiztosan õrizték. Az utolsó másfél percben azonban Pondexter és McWilliams találataira nem érkezett válasz Douglaséktõl, így mindössze 3 ponttal 63-66-ra ment a Fever a negyedik játékrész elõtt.
 

A negyedik negyedben rágörcsöltek a hölgyek a problémára, ami ekkora tétnél érthetõ is. A Madison Square Garden 16682 fõs közönsége egy nagyon pontszegény játékrészt láthatott. 8 percen át még õrizte elõnyét az Indiana Fever, de a végül 30 pontig jutó Pondexter duplája után 1 perc 14 másodperccel a negyed vége elõtt 73-72-nél újra a hazaiak jártak elõrébb.74-74-nél Hoffman révén még egyenlített az Indiana, de 27 másodperccel a lefújás elõtt Pondexter duplája 76-74-es hazai vezetést eredményezett.

Az utolsó fél percben rengeteg pontatlanság jellemezte a csaptokat. Douglas személyi hibája után 9 másodperccel a negyed vége elõtt Vaughn még egy büntetõt értékesített. 77-74-rõl még támadhatott a hosszabbításért a Fever, de komoly dobóhelyzetet már nem tudtak kialakítani, January-nak kellett vállalkoznia egy triplára, ami kimaradt, így nyert és fõcsoportdöntõs a New York Liberty.
 

A gyõztes csapatból Cappie Pondexter bizonyult a legjobbnak 30 pontjával, de a 13 pontjával szezoncsúcsot elérõ Kia Vaughn és a fontos pillanatokban higgadt Essence Carson is dicsérhetõ. A másik oldalon Katie Douglas (24 pont) és Tamika Catchings (21 pont) zsenijéhez nem nagyon tudtak felnõni a társak.
 

Eredmény
 

New York Liberty – Indiana Fever 77 : 74 (21:26) (25:21) (17:19) (14:8)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1, a New York Liberty javára.
 

A keleti fõcsoportdöntõ magyar idõ szerint hétfõn hajnali 1 órakor veszi kezdetét New Yorkban.

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés