Hirdetés
Európa

A New York Liberty vezetőedzője lett a német szövetségi kapitány

Hirdetés

A Német Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy a New York Liberty vezetőedzőjeként dolgozó Walt Hopkins veszi át a szövetségi kapitányi posztot. A 35 éves szakember nyáron debütált a WNBA-ben, ahol a liga legfiatalabb keretét irányította. Sabrina Ionescu kiválása után nem tudtak versenyképesek lenni és 2 győzelemmel, illetve 20 vereséggel a tabella 12. helyén fejezték be a szezont.

A fiatal szakember 2013 óta edzősködik a női szakágban. Két mesterdiplomája van a Harvard és a Berkeley egyetemekről. Mindkét intézményben sportpszichológiát kutatott, a szakterülete a motiváció volt.

Walt Hopkins már a 2021-es Európa-bajnokság hátralévő selejtezői előtt átveszi a szakmai munka irányítását. Nem meglepő, hogy a német szövetség WNBA-s szakembert választott. A megfiatalított válogatottjuk Satou Sabally köré épül, de Luisa Geiselsöder-t és Leonie Fiebich-et is drafolták a tengerentúli profi ligába.

A németek 1 győzelemmel és 1 vereséggel a selejtező-csoportjuk második helyén állnak. Észak-Macedóniát simán verték, Horvátországban viszont drámai meccsen kikaptak. Még kétszer játszanak Lettországgal, utaznak Észak-Macedóniába és fogadják a horvátokat.