Hirdetés
Magyarország

A Nika Syktyvkar-t látja vendégül a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 30 perctől a Nika Syktyvkar lesz a Ludovika-FCSM Csata vendége az Európa Kupa 3. fordulójában.

A Csata múlt héten két erős riválissal találkozott. Előbb Ankarában az Orman Genclik vendége volt, ahol 70-52-re maradt alul. Ezt követően a Sopron Basket csapatát fogadta és 73-60-as vereséget szenvedett. A két találkozón más-más arcát mutatta a fővárosi együttes.

“Ahogy Törökországban abszolút nem működött semmi, úgy most a Sopron ellen lényegesen javultunk, előre léptük bizonyos dolgokban. A hozzáállást tovább kell vinni. Teljesen mindegy hogy kosárlabdázunk, megy a dobás, nem megy a dobás, védekeznünk kell és az energiát bele kell tenni a mérkőzésbe. Ezt várom az orosz csapat ellen. Azt majd meglátjuk, hogy fogunk támadásban kosárlabdázni, milyen szerkezetben, hogyan fogunk tudni játszani a magas szerkezetű oroszok ellen, de az a legfontosabb, hogy ezeket az alap dolgokat tovább vigyük, megcsináljuk.” – fogalmazott a klub felvezető videójában Tursics Krisztián.

A Nika Syktyvkar legismertebb játékosa Raisa Musina, akit nem kell bemutatni olvasóinknak. Az orosz center mellett három légióst jelentettek be, akik közül Naignouma Coulibaly játszott eddig. Tyasha Harris és Hind Ben Abdelkader bemutatkozására még várnak. Az Európa Kupában az Orman Genclik és a DVTK együttesétől is kikaptak. Oroszországban viszont veretlenek. Legutóbb az Euroligás MBA Moszkvát múlták felül.

“Vannak kiemelkedő, európai szinten is komoly játékosaik. Eddig láttuk, hogy csak egy légiós lépett pályára, de benne van a pakliban náluk, hogy a másik két igazolásuk is játszani fog. Ha ők pályára lépnek, akkor mondhatjuk, hogy elég komoly és komplett csapatról beszélünk, mind mezőny, mind belső pozícióban. Nem könnyű ellenfél, de hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a legjobbunkat hozni és megverni őket. A Sopron meccsből kiindulva, ha azt hozzuk magunkkal, akkor elégedett leszek.” – fogalmazott  a Ludovika-FCSM Csata vezetőedzője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Sziktivkar városa Moszkvától 1410 km-re északkeletre fekszik. Rengeteget utazik egy átlagos bajnokira is a csapatuk. Tursics Krisztián azonban hangsúlyozta a Csata videójában, hogy ezzel nem szabad foglalkozni egyetlen gárda esetében sem.

“Ahol olyan játékosok játszanak, akiknek a zöme hozzá van szokva a nemzetközi ritmushoz, nem gondolom, hogy problémát fog nekik okozni. Mindenki utazik a világon és nem abban kell keresnünk a részleteket, hogy fáradtabbak lesznek. Mi is azok vagyunk, küzdünk sérülésekkel, problémákkal. Nekünk az első évünk, hogy utazunk szerda-szombat ritmusban. Már a negyedik hetünket kezdjük ebben. Ez senkinek nem mentség. Csinálni kell a dolgunkat, foglalkozni a játékunkkal. Lesz hétvégén még egy bajnoki mérkőzés is a válogatott szünet előtt. Szeretnénk győzni idegen pályán. Készülünk arra a mérkőzésre is.” – tette hozzá a Csata szakvezetője, aki a várakozásait így foglalta össze:

“Kérdés, hogy milyen kerettel jönnek. Ha azzal a csapattal jönnek, amivel eddig játszottak, akkor jó játékkal, ha jól védekezünk és a támadás sem döcög, lehet esélyünk. Ha beszáll a két játékos, akik eddig még nem játszottak, akkor nehéz dolgunk lesz. Természetesen hazai pályán mindig a győzelemre törekszünk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Bízom benne, hogy az előző hazai mérkőzésünkhöz hasonlóan szép számú publikum ki fog látogatni. Igen sok néző kíváncsi volt ránk a bajnoki és a nemzetközi meccseken is. Remélem, hogy meg tudjuk őket ajándékozni egy győzelemmel a nemzetközi porondon is.” – összegzett Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés