Hirdetés
USA

A női sport ikonikus alakjai is kitartásra buzdítottak:

:

Hirdetés

A Yahoo Sports és a Women’s Sports Foundation egy zseniális kerekasztal beszélgetést hozott tető alá #WeKeepPlaying címmel, melyben a női sport ikonikus alakjai osztották meg a gondolataikat a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

Cari Champion műsorvezető vendégei videó-konferencia formájában Billie Jean King, Sabrina Ionescu, Carli Lloyd, Katie Ledecky, Katie Sowers, Chiney Ogwumike, Kendall Coyne Schofield, és Scout Bassett voltak. Mellettük pedig egy hosszabb interjút adott az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere Condoleezza Rice is.

A női kosárlabdát tekintve a középpontban Sabrina Ionescu állt, aki a pénteki WNBA draft 1/1-ese lesz. Elmondta, hogy jelenleg próbál olyan tevékenységekre időt szakítani, amire a sportszezon során kevesebb lehetősége van. Mint a jóga vagy éppen az olvasás. Nem lesz tradicionális draft és így a fiataloknak kijáró ünneplés is elmaradt.

Ionescu hangsúlyozta, hogy neki akkor szakadt meg a szíve, amikor lefújták az egyetemi szezont és el kellett fogadnia, hogy nincs tovább azon a porondon. Nem volt klasszikus utolsó meccse az Oregon színeiben és hirtelen véget ért az egész. Maga is elismerte, hogy és sokáig fel sem fogta a helyzetet. Próbálta a pozitívumot megragadni és az egész négy évre emlékezni.

Kobe és Gigi Bryant búcsúztatóján elmondott beszédével Ionescu mindannyiunkban mély nyomott hagyott, aki ezt élőben láthatta. Most is kiemelte, hogy óriási megtiszteltetés volt számára. Chiney Ogwumike, aki a Los Angeles Sparks játékosa, az ESPN riportere és a WNBA játékos-szakszervezetének is tagja arról beszélt, hogy a női kosárlabdának nagyon fontos volt az a megemlékezés. Abba az irányba halad a társadalom, hogy a női sportolókat is így megbecsülje és az utóbbi években Bryant is ezért dolgozott.

A WNBA draft pénteken virtuális lesz. Ogwumike elmondta, hogy átlagos esetben a sport az, aminek össze kell hoznia minket. Most ezt a funkcióját nem töltheti be. Normális helyzetben a sportolók életének egyik legnagyobb pillanata kell, hogy legyen a draft. Hiszen azért küzdöttek, hogy a profik között is helyet kapjanak. Most olyan nagy felhajtás nem várható, de Ogwumike is azzal biztatta Ionescu-t és a többi fiatalt, hogy így is emlékezetes napnak néznek elébe.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés