Hirdetés
Archivum

A nõi sport ünnepe hazánkban ismert játékosokkal:

:

Hirdetés

Elsõ alkalommal rendezik meg az Aurora Games-t New York államban, Albany városában. A nõi sport ünnepének tekinthetõ eseményen a kosárlabda mérkõzés igazi sztárparádét hozott.

Fotó: Times Union

Fotó: Times Union

Az Aurora Games egy frissen életre hívott multisport esemény, melyre a profi nõi sport legjobbjait hívták meg a szervezõk. Az augusztus 20. és 26. között zajló hatnapos rendezvényen nyolc sportágban USA válogatottja, illetve a Világ többi részérõl érkezõ sportolók alkotta Team World méri össze az erejét. Összesen 150 sportoló vesz részt az erõpróbán.

Fotó: Aurora Games Twitter

Fotó: Aurora Games Twitter

A nõi kosárlabda mérkõzés kifejezett sztárparádét hozott. A Team World gárdáját az elmúlt évadot hazánkban töltõ Abby Bishop és Julie Vanloo mellett olyan egyéniségek alkották, mint Laia Palau, Marianna Tolo, Jenna O’Hea, Joy Burke, Rebecca Cole, Cheridene Green, Szu-Chin Peng és Kalani Purcell.

A Lindsay Whalen által irányított amerikai csapat keretében pedig Victoria Baugh, Kenisha Bell, Emma Cannon, Naomi Davenport, Samantha Fuehring, Jamasha “Meme” Jackson, Maggie Lucas, Jennie Simms, Krystal Thomas és Barbara Turner szerepelt.

Fotó: Times Union

Fotó: Times Union

A mérkõzést a Team World nyerte 85-77 arányban a 21 pontot és 8 lepattanót jegyzõ Abby Bishop vezetésével. Az Aurora Games végén végsõ gyõztest is hirdetnek, összesítve, hogy hány sportágban született USA gyõzelem és melyekben diadalmaskodott a Team World. A számszerû eredményeknél azonban sokkal fontosabb, hogy a nõi sport egy újabb nagyszerû rendezvényen mutathatja meg sokszínûségét.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Hirdetés