Hirdetés
Archivum

A Notre Dame és a Baylor gárdájával teljes az egyetemi Final Four mezõnye:

:

Hirdetés

Hétfõrõl keddre virradóra az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában a Chicago és a Greensboro Régió döntõit is lejátszották. Ezeken a Notre Dame és a Baylor vívta ki a Final Four-ba jutást, ahol a UConn és az Oregon gárdája vár rájuk.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Chicago Régió döntõjében a Notre Dame 84-68-ra gyõzte le a Stanford alakulatát. Az elsõ félidõben rendkívül rossz dobóformát fogott ki a címvédõ, így a Stanford 20 perc játékot követõen 7 pontos elõnyt építhetett fel. A harmadik negyedben 11-2-es futással 52-46-ra fordított a Notre Dame. Innentõl nem volt számukra megállás: az utolsó 10 percet 32-22-re hozták és így alakult ki a végeredményben megjelenõ nagyobb differencia. Jackie Young 25 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el a Notre Dame keretében.

A Greensboro Régió döntõjében a Baylor 85-53-ra kiütötte az Iowa gárdáját. Az egyoldalú találkozón már a félidõben 41-27-re vezetett a Baylor és a folytatásban ezen elõnyüket meg tudták duplázni. Ez volt sorozatban a 27. gyõztes meccsük, ahol legalább 53%-al dobtak mezõnybõl. Lauren Cox 22 ponttal és 11 lepattanóval ért el dupla-duplát, míg Didi Richards 16 ponttal és 10 lepattanóval tette meg ugyanezt. Chloe Jackson neve mellé pedig 14 pont került. Az Iowa sztárja Megan Gustaffson 23 pontot és mindössze 9 lepattanót jegyzett. Ez azt jelenti, hogy egy lepattanóra lett volna szüksége ahhoz, hogy elérje a szezonban a 34. dupla-dupláját és ezzel új NCAA rekordot állítson fel.

Hirdetés