Hirdetés
Archivum

A Notre Dame ismét legyõzte a UConn a Final Four elõdöntõjében:

:

Hirdetés

A tavalyi évhez hasonlóan a Notre Dame is legyõzte a UConn-t az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda bajnokságának elõdöntõjében. A tampai Final Four második mérkõzésén a címvédõ 81-76-ra gyõzte le riválisát.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A helyszínen 20062 nézõ volt kíváncsi az Egyesült Államok nõi kosárlabdázásának egyik legnagyobb presztízsrangadójára. Már az elsõ negyedben egy újabb érdekes momentummal bõvült a párharc históriája. Michol Murray játékvezetõ hölgy egy rossz mozdulat következtében súlyosnak látszó térdsérülést szenvedett. Így cserélni kellett, mely miatt kisebb kényszerszünet következett. Az elsõ negyedben a UConn kapta el jobban a fonalat, 13-4-re vezettek az elsõ percekben. Az elsõ negyed végére azonban 8-3-as sorozattal felzárkózott a Notre Dame.

A második szakasz elején a vezetést is átvette a Notre Dame és úgy nézett ki, hogy pár pontos elõnyüket a félidõig õrzik. Az elsõ 20 perc utolsó másodperceiben azonban Christyn Williams találatával 30-29-re fordított a UConn. Lélektanilag is átfordult a meccs. A harmadik negyedben Katie Lou Samuelson lépett elõ vezérré, aki az elsõ félidõben nem talált be. Ebben a periódusban azonban egymaga 15 pontot szerzett. A negyedik negyed elején is kitartott a UConn lendülete. Egészen pontosan 7:52 volt vissza, amikor 62-54-re mentek.

A Notre Dame azonban ismét bizonyította, hogy miért tekintenek rá a mezõny legjobbjaként. Rendezte sorait védekezésben a címvédõ és egy 13-3-as sorozattal fordítottak. Innentõl gyakorlatilag végig elõrébb jártak. Nem alakult ki nagy különbség, de a UConn nem tudott fordítani. A Notre Dame Arike Ogunbowale vezetésével megérdemelt gyõzelmet aratott. Ogunbowale a 23 pontjából 14-et a negyedik negyedben jegyzett. A 15 ponttal és 15 lepatatnóval dupla-duplát elérõ Brianna Turner történelmet írt, kiosztott blokkok számát tekintve az örökrangsorban megelõzte Ruth Riley-t. A döntõben a Baylor lesz a Notre Dame ellenfele.

Eredmény

UConn – Notre 76-81 (16-12, 14-17, 24-23, 22-29)

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés