Hirdetés
Archivum

A nyolcaddöntõkkel folytatódik az A-divíziós U20-as Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

A csoportkör keddi lezárását követõen nem pihennek a csapatok és szerdán már a nyolcaddöntõkkel folytatódik az A-divíziós U20-as Európa-bajnokság. Az új lebonyolítás szerint a mezõny mind a 16 csapata folytathatja a küzdelmet a nyolc közé jutásért. A nyolcaddöntõket követõen válik ketté a mezõny. A párharcok gyõztesei mennek az 1-8. helyért, míg a vesztesek a 9-16. pozícióért küzdenek tovább.


A nyolcaddöntõk párosításai

Spanyolország – Svédország 15:00
Szlovákia – Lettország 15:00
Olaszország – Bosznia-Hercegovina 17:15
Görögország – Belgium 17:15
Németország – Lengyelország 19:30
Oroszország – Hollandia 19:30
Portugália – Szerbia 21:45
Franciaország – Törökország 21:45

15 órától rendezik a Spanyolország – Svédország és a Szlovákia – Lettország mérkõzéseket. A spanyolok ezt a nagy tornát sem úszták meg elszórakozott gyõzelem nélkül. A portugálok ellen adtak le hatalmas elõnyt és végül ki is kaptak. Ettõl függetlenül a mezõny továbbra is egyik legjobb csapatáról van szó, kötelezõ a továbbjutásuk a svédek ellen. Szlovákiát a beharangozónkban is méltattuk. Ez az erõs generációjuk remek teljesítményt nyújtott a csoportkörben és egymást követõ második évben juthatnak az U20-as A-divízióban nyolc közé. Óriási eredmény lenne és minden esélyük megvan rá a lettek ellen. A lett csapatban Digna Strautmane személyében egy kiemelkedõ játékos található, de társai nem nagyon akadnak.

17 óra 15 perctõl Olaszország – Bosznia-Hercegovina és Görögország – Belgium meccsek jönnek. Az olaszok favoritként várják a bosnyákok elleni fellépést. Klasszis különbséget ígér ez a párosítás, hiszen az olaszok egy bombaerõs generációval rendelkeznek. A görögök meglepték Hollandiát és ennek köszönhetik, hogy elkerülték a csoport utolsó helyét. Így Oroszország helyett Belgium ellen játszanak. Sokkal több esélyt a belgák elleni összecsapás sem tartogat számukra. Julie Allemand vezetésével ennek a belga csapatnak szintén kötelezõ a továbbjutás.

19 óra 30 perctõl játsszák a Németország – Lengyelország és az Oroszország – Hollandia párharcokat. A német-lengyel ütközet megjósolhatatlan. Mindkét csapat jó benyomást tett. A németek a szerbeket, a lengyelek a portugálokat tudták legyõzni. Mindkét gárdának óriási siker lenne a nyolc közé kerülés. A hollandok a torna negatív meglepetése. Tavaly bronzérmet szereztek és a csapatuk nagy része visszatérhetett, de csúnyán elrontották a csoportkört. A görögöktõl elszenvedett vereség miatt játszanak a torna – spanyolok melletti – legnagyobb esélyesével Oroszországgal. Ez az orosz gárda a régi idõket idézi. Mély a keretük, rengeteg a tehetség náluk és ennek megfelelõen veretlenül jutottak el idáig.

21 óra 45 perctõl zárul a program a Portugália – Szerbia és a Franciaország – Törökország ütközetekkel. A szerbek szereplését Aleksandra Crvendakic miatt nagy terjedelemben követjük. Nagyjából azt láttuk tõlük, amit várni lehetett. Kicsit sajnálhatják, hogy ebben a generációban Crvendakic mellett nem bukkant fel még egy hasonló nagy tehetség. Így nagyon nehéz kiemelkedõ eredményt elérni. A németektõl elszenvedett vereség miatt a házigazda ágára kerültek és szép feladatnak ígérkezik kivívni a továbbjutást a lelkes portugálok ellen. Ebben a Goncalves-Kostourkova kettõs által vezetett portugál generációban benne van a nyolc közé jutás. A spanyolok legyõzése után nagyon megugrottak az elvárások, de a portugálok számára a lengyelek elleni vereség alkalmával azért szembejött a valóság. Nem verhetetlen ez a csapat, de Crvendakic mellé kellene egy extra teljesítmény. Franciaország nagy esélyes a törökök ellen. Felnõtt szinten egy óriási rangadóról beszélnénk, de ezen a tornán jelentõs a különbség. Nem jött extra generáció a törököktõl.

Hirdetés